• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Street Painting CuracaoCURAÇAO – Terwijl we al maanden hopen op een beetje regen, zou het toch fijn zijn als het komend weekend nog droog blijft. Het zou zonde zijn als het evenement ‘Colors of Willemstad’ niet door kan gaan vanwege een stortbui.

Colors of Willemstad is het eerste ‘street painting’ festival ooit op Curaçao. Organisator van het kleurrijke gebeuren, ‘Dutch Dream Special Events Curacao’, heeft speciaal voor deze gelegenheid vijf internationale bekendheden op het gebied van street painting weten te strikken.

Artiesten
Gregor Wosik en Marion Ruthardt uit Duitsland en Lee Jones, Michael Macaulay en Carolyn Schultz uit de Verenigde Staten zijn de vijf ervaren artiesten die de straten van Punda zullen gebruiken als een schildersdoek. “Ik heb enorm veel zin in komend weekend. Het is elke keer weer bijzonder om mee te mogen doen aan zo’n evenement”, laat een enthousiaste Macaulay weten.

You Tube sensatie
Naast de vijf bovengenoemde kunstenaars, zal ook You Tube sensatie, Dan Dunn, zijn opwachting maken. De ‘down to earth’ uitziende schilder kan in twee tot vijf minuten een gigantisch portret maken van een bekend persoon, zonder dat de toeschouwers doorhebben wat het gaat worden. De schilderkunst van Dunn heet ‘speed painting’ en heeft hem tot nu toe, dankzij You Tube, veel bekendheid bezorgd en daarmee naar eigen zeggen een ‘geweldig’ leven. “Op de maat van de muziek schilder ik een portret en daarbij draai ik het doek ook regelmatig. Pas als het doek af is, hebben mijn toeschouwers door wat ik geschilderd heb. Zij zijn elke keer weer met stomheid geslagen en ik vind het heerlijk om dat te zien”, legt Dunn uit.

Tijden
Het evenement waarvoor zich, tot nu toe, negentig personen hebben aangemeld om mee te doen, begint zaterdagochtend om 10.00 uur en duurt tot 18.00 uur. Zondag is het mogelijk om de supergetalenteerde kunstenaars van 10.00 tot 16.00 uur aan het werk te zien. Dan Dunn zal te bewonderen zijn op Plaza Jojo Correa voor de MCB bank en de anderen zullen verspreid door heel Punda aan het schilderen zijn.

www.versgeperst.com