CURAÇAO – Het gratis maandblad Pleasure Magazine, dat zich richt op de Latin, Caribische en urban doelgroep, stopt ermee. Dat meldt Waterkant.net. De uitgevers zien zich genoodzaakt om het blad na bijna 29 jaar niet meer uit te brengen. Als oorzaak wordt aangegeven dat de advertentiemarkt heel erg is ingezakt.

Ook is het aantal evenementen gericht op de doelgroep afgenomen en zijn productiekosten toegenomen. Het is voor het bedrijf, dat volledig afhankelijk is van de advertentie inkomsten, daarom financieel niet meer haalbaar maandelijks een gratis blad te drukken met zo een hoge oplage en het gratis door heel Nederland te distribueren.

Uitgaansagenda
Caribbean & Latin Magazine Pleasure begon bijna 29 jaar geleden als uitgaansagenda voor de Antilliaanse, Arubaanse en Surinaamse gemeenschap in Nederland. In die periode groeide Pleasure uit tot een landelijk en gratis full colour info & entertainment magazine dat tien keer per jaar uitkwam met een oplage van 60.000 exemplaren.

6 reacties op “Pleasure Magazine stopt”

 1. Wij hebben bij hun een advertentie betaald voor 3 maanden en hebben maar een maand in het krantje gestaan.
  Zonder bericht hebben ze niks laten weten

  erg jammer.

 2. Van wat ik begrepen heb, is de papieren uitgave geliquideerd, maar komt er mogelijk een web-versie.
  Tegen het internet is toch niet aan te boksen (neem bijvoorbeeld die KunstL.. Gijrath van het blad Miljonair/LXYR)

  Jeetje, ben ik al die jaren Urban geweest, vanaf de allereerste editie, en heb het niet geweten.
  (nog op 500m van het Pleasure redactie-adres gewoond)

 3. Telefonisch en via e-mail was niemand van Pleasure meer te bereiken om te vragen waarom ik vanaf december het magazine niet meer ontving. Nu blijkt men zonder informatie, naar mij als geabonneerde, onverwacht gestopt is. Heel erg jammer, dat e.e.a zo gelopen is.

 4. Journalism is a skyscraper precisely. You must have the knowledge and passion to combine a ultimate social challenge and economic challenge. Frank Does en Lilian van Dam hadden dat in hun vingers. Onder Mojo is Pleasure verworden tot een magazine dat alle etnische groepen onder een dak heeft gebracht, Van Bollywood tot Nollywood, in combinatie met salsa en wat dies meer zij. Bladenmaken is een vak apart en als je je vingers aan de pols houdt van maatschappelijke veranderingen, ook al zakt de markt van advertentie inkom,sten in elkaar, dan kun je door middel van je passie en inventiviteit, emergening markten aanboren, en Pleasure doen laten herleven. Het is jammer, jammer, maar is niet anders.

 5. Een broertje van K-Pasa?

 6. Men dient er wel bij te vermelden dat Pleasure Magazine de afgelopen 2 jaar onder een andere management is geweest. Deze mensen hebben er een potje van gemaakt! Het was een blad met heel veel potentie maar het beste is niet eruit gehaald. Zonde!