• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Na negen jaar van voorbereiding en fondswerving werd gisteren het eerste blok voor de Cathedral of Thrones gelegd. Een project van Herman van Bergen waarin het verleden en heden gebundeld worden en waar de Curaçaose jeugd een bijdrage kan leveren.

De eerste blokzetting is het eerste blok van een stuk muur dat later verplaatst zal worden naar Park Bloemhof, waar de kathedraal, hopelijk vanaf volgend jaar november, opengesteld wordt. De kathedraal van 20 bij 20 meter wordt gebouwd in de vorm van het hoofd van een Indiaan, als verwijzing naar de geschiedenis van Curaçao. Van Bergen werd bij het ontwerpen geïnspireerd door verschillende filosofische werken.

Schapen
Naast de bouwers van het kunstwerk en Van Bergen werken er nog een aantal speciale hulpjes mee aan het project. De schapen van de buurman dragen hun steentje bij door de blaadjes die aan de doorntakken groeien op te eten en de doornen netjes te laten zitten. De doornen worden de volgende dag van de kale takken verwijderd en verzameld om tot bouwsteen voor de kathedraal te worden omgetoverd.

Ideaal
In het project komen verschillende dingen samen. “Het is een goed doordacht project. Het is ideaal, er zit een hele filosofie erachter. Het is een ode aan onze voorouders. De Indiaan wordt er in verwerkt, de Europeaan, maar ook het heden wordt erin verwerkt. Het creeërt werkgelegenheid waar Curacaose jongeren, die anders de kans niet hebben, de mogelijkheid krijgen om iets nieuws te leren en aan dit project mee te werken. Het is een prachtig project waar kunst, filosofie, cultuur en jongeren bij betrokken worden. Dat zijn allemaal werkgebieden voor het Prins Bernard Cultuurfonds, daarom steunen wij dit project”, aldus Michèle Russel-Capriles , voorzitter van het Prins Bernard Cultuurfonds Caribisch Gebied.

Fondsen
De fondsen die ervoor gezorgd hebben dat dit project uitgevoerd kan worden zijn het Prins Bernard Cultuur Fonds Caribisch Gebied, Mondriaan Fonds, Stichting Monumentenfonds Curaçao, Ronde Tafel Curaçao en Green Light.

www.versgeperst.com