• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO- Jeugdtheaterschool Drazans presenteert dit weekend de familievoorstelling Home Alone. Een vrolijk en spannend toneelstuk opgevoerd voor en door kinderen. Vijftien jonge acteurs oefenden de afgelopen tijd hard onder leiding van Carlijn Damen, Kaily van der Louw, Brechtje Fresow en Linda du Buisson.

Vanmiddag en morgen om 16.00 uur zullen zij op de bühne van Teatro Luna Blou het bekende kerstverhaal vertolken.

Nieuwe locatie
Drazans is een jeugdtheaterschool die al sinds 2004 bestaat. Onlangs verhuisde de school en opende ze de deuren van een totaal gerenoveerde nieuwe locatie in Otrobanda. Ook in het nieuwe jaar staan de deuren van Drazans wagenwijd open voor acteerliefhebbertjes. Dus wie geinteresseerd is kan zich nog opgeven of een proefles meedraaien.

Leerkrachten
Maar Drazans is in 2013 meer van plan: de dramalessen en opvoeringen op verschillende reguliere scholen zullen zij voortzetten en daarnaast gaan ze een leerprogramma ontwikkelen voor leerkrachten. Hiermee hoopt de jeugdtheaterschool dat leerkrachten in hun lessen meer aandacht gaan geven aan theater. Uit de lessen die Drazans zelf al geeft op verschillende scholen blijkt dat kinderen altijd met veel plezier meedoen met de dramalessen. Door de leerkrachten handvatten aan te reiken wil Drazans theater toegankelijk maken voor kinderen die daar niet zo snel mee in aanraking zouden komen.

Artistiek Leider van Drazans Maaike Kempers in gesprek met Lisette Keus van Radio Hoyer 2:

www.versgeperst.com