CURAÇAO – Curaçao Tourist Board (CTB) reikte maandag certificaten en pinnen uit aan een groep van 24 taxichauffeurs die hun crashcourse Curaçao in een notendop succesvol afrondde. Gedurende zes weken kregen zij les over toeristische attracties, milieu, de geschiedenis, cultuur en economie van Curaçao.

Het doel van de training was de algemene kennis van de taxichauffeurs bij te schaven over het belang van duurzaam toerisme voor ons eiland en hun de rol die zij daarin spelen te laten begrijpen.  Volgens Ghatim Kabbara, directeur van het CTB, draagt deze training bij aan een betere dienstverlening. “Een goed geïnformeerde taxibestuurder kan een betere dienstverlening bieden.”

Taxichauffeurs
Taxichauffeurs zijn één van de eerste contacten voor de toerist en het is enorm belangrijk dat zij ook op de hoogte zijn van alles wat er op het eiland te doen en te zien is. Thema’s zoals geschiedenis en cultuur van Curaçao, duurzaam toerisme en natuur en milieu moeten behoren tot de kennis van de chauffeurs. Met name de verschillende culturen op Curaçao en de geschiedenis van het land worden door toeristen zeer gewaardeerd. Daarnaast kregen de deelnemers een training over de zes sleutelwaarden van de nationale bewustwordingscampagne van het CTB, dushi hende genaamd, te weten Gastvrijheid, Dienstbaarheid, Verantwoordelijkheid, Trots, Eerlijkheid en Integriteit.

2 reacties op “CTB geeft duurzaamheidstraining”

  1. Vooral de eerlijkheid is belangrijk! Het aangerekende tarief aan de toerist maar ook aan de inwoners moet gewoon verklaarbaar en eerlijk zijn. En dat is tot op de dag van vandaag helaas regelmatig niet zo……… Richttarieven op borden bij Hato kunnen aldaar al helpen.

  2. Eerlijkheid en Integriteit???? Is onze bezoekers US$ 100 vragen voor een ritje van Hato naar Hyatt dat ook? Nergens wordt een toerist zo’n poot uitgedraait door taxis als op ons “Dushi” Korsou.