CURAÇAO – De expositie Tera Percussions brengt kunst en muziek bij elkaar. Tatiana Saturnino-Felix maakt zelf percussie-instrumenten en kan alles vertellen over de geschiedenis hiervan. Haar expositie wordt zaterdag onder luid tromgeroffel geopend bij Landhuis Bloemhof.

Zaterdag vanaf 10.30 uur gaan de deuren naar Tera percussions open. Een groep percussiestudenten onder leiding van Camille Paz nemen de introductie van de expositie voor hun rekening. Zondag volgt een workshops percussie van Tatiana en haar man Pernell Saturnino. Ze demonstreren de verschillende instrumenten en vertellen over de geschiedenis. De workshops duurt van 10.00 tot 11.00 uur en is gratis toegankelijk.

1 reactie op “Percussie op handgemaakte instrumenten”

  1. Nou ben ik er bijna 100% van overtuigd dat Raymundo Debrot zo’n 50 jaar geleden een hele studie over de tot die tijd op Curaçao gebruikte muziekinstrumenten heeft gepubliceerd. Denk, dat er na het overnemen van de steelband drums, weinig tot geen nieuwe instrumenten zijn ge-introduceerd en alle “afgeleidingen” vallen mijn inziens onder het wiel opnieuw uitvinden.