• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Dat Curaçao veel talenten voortbrengt, bewijst zangeres Kizzy McHugh weer eens. De muzikant bracht haar jeugd door op Curaçao en won meerdere talentenwedstrijden. Ze studeerde af in Boston en bouwde in succesvolle carrière op in Amerika, Nederland en zelfs Mexico.

De moeder van McHugh komst uit Sint Eustatius en haar vader uit Suriname. Na een paar jaar in Nederland te hebben gewoond vertrok het gezin naar Curaçao waar McHugh haar jeugd doorbracht. Ze won verschillende talentenwedstrijden voor haar zang, dans en acteerwerk en speelde mee in musicals en balletuitvoeringen. Haar eerste televisieopname was op TeleFiesta met Tante Irma van TeleCuracao. Het hoogtepunt van haar Curaçaose carrière was het winnen van het Caribbean Broadcasting Union Songfestival. Dit bracht haar als vertegenwoordiger van het eiland naar Barbados waar ze derde werd.

Televisie en zang
McHugh scoorde via Jeugdzaken een beurs om te gaan studeren aan het conservatorium Berklee College of Music in Boston. Ze studeerde af en werd lid van Berklee DeansClub. McHugh werd televisiepresentatrice voor Kunst & Cultuur en Showbizz programma’s en trad op met artiesten als Steven Tyler, Dianne Reeves, Glenn Close en Kim Burrell. Na elf succesvolle jaren in Amerika, keerde McHugh terug naar haar geboorteland Nederland.

Debuutalbum
Ook in Nederland vervolgt de zangeres haar carrière. McHugh trad op in radioprogramma TROS Muziekcafé en produceerde in november haar debuutalbum Unspoken Rhyme. Veel van de nummers heeft McHugh zelf geschreven. De arrangementen en productie waren in handen van Piet Souer en Robert Jansen. Het album wordt goed ontvangen en blijkt zelfs in Mexico op de radio te horen te zijn.

Kizzy McHugh tijdens het opnemen van ‘Unspoken Rhyme’

www.versgeperst.com