• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Het Instituto Buena Bista (IBB) opent vrijdag een grote expositie. Je kunt hier van zowel lokale als internationale gastkunstenaars hun werk bewonderen, maar ook de studenten van IBB en de bekende kunstenaar Jesus Toppenberg stellen hun kunstwerken tentoon.

Van 19.00 uur tot en met 21.00 uur kan je een kijkje komen nemen bij de expositie op de Mohikanenweg 8 in het Orkidia Paviljoen op het terrein van Klinika Capriles.

Jesus Toppenberg
Toppenberg tekent, schildert en beeldhouwt al zijn hele leven. Daarnaast doet hij aan houtsnijden. Onderwerpen en personages uit het dagelijkse leven worden weergegeven in zijn eigen stijl. Twee bekenden beelden van hem zijn Andruw Jones en Papa Goddet. Toppenberg lijkt niet de meest voor de hand liggende keuze, omdat IBB zich focust op jonge contemporaine kunst en educatie, maar zijn werken zijn tijdloos en jong van geest waardoor hij uitermate geschikt is voor de expositie. Zijn werk wordt vrijdag toegelicht door David Bade.

Erik Habets
Habets gaf eerder al les op het IBB als invaller en was deelnemer aan ArteSwa projecten. Nu hij voor vier maanden op Curaçao was in het Mondriaanfonds residenceprogramma van het IBB kon een samenwerking dan ook niet uitblijven. Habets werk bestaat uit grote sculpturen, tekeningen, animatiefilms en installaties. Ook zijn kunst is een weerspiegeling van zijn omgeving, weergegeven op een manier hoe Habets het zelf ziet. Habets  showt tijdens de expositie zijn op Curaçao gemaakte werk en een permanente installatie van beelden die gemaakt zijn met de studenten van IBB. Deze zijn het resultaat van de bijzondere samenwerking tussen IBB en Klinika Capriles. Habets licht zijn werk toe door middel van een lezing.

 

 

www.versgeperst.com