• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De viering van het jubileumjaar van KPMG werd zondag afgesloten met een Speech Contest voor middelbare scholieren. Vijftien jonge finalisten stonden te trappelen om het podium in de Tula Room van Kura Hulanda te bestijgen en hun stem te laten horen.

De meiden hadden een goede middag, zij namen zowel de eerste als de tweede plek in. Marcia Garcia wist de Speech Contest te winnen, Dulvanca Hansen eindigde als runner-up. Jordon Martina wist de eer van de jongens te redden door de derde plek te veroveren.

Klaarstoomcursus
Verschillende scholieren tussen de twaalf en achttien jaar van verschillende opleidingen gaven zich op. De aangemelde scholieren werden sinds 17 november klaargestoomd voor de grote finale door middel van een intensieve cursus. Iedere deelnemer kreeg een coach toegewezen die hen tot aan de finale begeleidde. Na een stevige strijd in de voorrondes werden op 2 december de vijftien deelnemers geselecteerd voor de finale.

Jubileum
KPMG Dutch Caribbean & Suriname viert dit jaar haar 60-jarige jubileum. Dit wilde zij vieren door iets terug te doen voor de maatschappij van Curaçao. Er werden drie evenementen georganiseerd, waarvan de Speech Contest de laatste was. In juni werd een internationale conferentie georganiseerd voor KPMG’s clienten met buitenlanders sprekers, waaronder Wouter Bos. Een maand later rende werknemers van KPMG samen met vrienden en familie een succesvolle funraisingloop ‘Walk the Talk with KPMG’. De opbrengst van de loop ging naar de kinderen van Kas Bethel.

Een stem
De Speech Contest is bedoeld om jongeren op Curaçao een stem te geven. “Juist omdat middelbare scholieren op Curaçao doorgaans op school of elders geen podium aangeboden krijgen om hun presentatievaardigheden te kunnen ontwikkelen, hebben wij ervoor gekozen om een Speech Contest voor deze groep jongeren te organiseren”, aldus Lindomar Scoop, voorzitter KPMG.

www.versgeperst.com