CURAÇAO – Oud-marinier Siege Postuma heeft ontdekt dat schrijven een helende werking op hem heeft. Postuma woont al veertien jaar in de tropen en heeft mooie maar ook mindere tijden gekend. Een moeilijke periode in zijn leven heeft hem de pen doen oppakken.

De teksten en uitspraken die hij heeft geschreven zijn gebundeld en daarmee is het eerste boek van de oud-marinier een feit. Met het boek ‘Lotgenoten’ hoopt Postuma dat hij andere mensen kan helpen die ook een moeilijke periode doormaken.

Begin bij jezelf
“Iedereen gaat een keer in zijn of haar leven door een moeilijke tijd”, zegt Postuma. “Iedereen gaat daar anders mee om. Maar de universele vraag is ‘Hoe kom je er beter uit?’.” In het boek schrijft de oud-marinier dat alles uiteindelijk bij jezelf begint “Je bepaalt zelf hoe je wilt leven, ook al doen andere mensen je pijn.”

Levens veranderen
Dat Postuma mensen wil helpen is duidelijk, maar hij doet er nog een schepje bovenop. De totale opbrengt van alle verkochte boeken gaat naar het bejaardentehuis Nos Welita. “Zo verander ik mogelijk niet alleen het leven van mensen die mijn boek kopen, maar veranderen de mensen die het boek kopen ook weer levens van anderen. Dat is het mooie. Geef het door, inspireer elkaar!”, aldus Postuma. Morgen tussen 10.00 en 11.30 uur signeert Postuma zijn boek ‘Lotgenoten’ bij Mon Art Gallery in Riffort. Vanaf 12.00 tot en met 15.00 uur signeert hij het boek bij boekhandel Bruna in Zuikertuintje.

www.versgeperst.com