CURAÇAO – Het exclusieve social netwerk ELEQT organiseert donderdag een ‘Art ’n Charity’ event. Het doel van het event is om geld in te zamelen voor twee lokale goede doelen die zich inzetten voor minderbedeelde kinderen op Curaçao: Fundashion Sedreko en Fundashion Tuma Mi Man.

Het evenement is exclusief toegankelijk voor leden van ELEQT. Niet-leden kunnen het evenement alleen bijwonen als zij worden geïntroduceerd door een bestaand lid van ELEQT. Alle opbrengsten, ook de 25 gulden entree, gaan in zijn geheel naar de goede doelen.

ELEQT
Sharin Treurniet, Regional Director ELEQT Caribbean is erg enthousiast over het evenement: “ELEQT is een social network voor mensen die in stijl van het leven genieten. Daarbij hoort ook iets teruggeven aan de maatschappij, en dan vooral aan mensen in onze omgeving die het minder goed hebben dan wij. Leden kunnen tijdens deze avond netwerken in een ongedwongen en vriendelijke sfeer, terwijl er op een leuke manier geld wordt ingezameld voor het goede doel. Als wij op deze manier het dagelijks leven voor kinderen op Curaçao beter en leuker kunnen maken, dan is ons doel bereikt.”

Fundashion Sedreko
Het doel van Fundashion Sedreko is om de jeugd op Curaçao enthousiast te maken voor sport en bewegen en indirect een gezondere levensstijl. Een van de succesvolle initiatieven van Fundashion Sedreko is Curaçao Little League honk- en softbal. Jaarlijks vergoedden zij een vergoeding aan vrijwilligers, sportmateriaal, accomodatiekosten en ticketkosten voor de internationale delegaties naar verschillende landen. Ook zorgt Fundashion Sedreko zorg voor het opknappen van verschillende sportaccomodaties op het eiland.

Fundashion Tuma Mi Man
Fundashion Tuma Mi Man gelooft dat ieder kind, ongeacht achtergrond of afkomst, recht heeft op een goede toekomst en ontplooiingskansen. Indien de ouders van een kind daar zelf de middelen niet toe hebben, ligt de verantwoordelijkheid om het kind een kans op een goede toekomst te geven voor een deel bij de gemeenschap, aldus de organisatie. Momenteel worden 25 kinderen door Tuma Mi Man voorzien van voedsel, onderdak, onderwijs en gezondheidszorg. De kinderen zijn afkomstig uit onderontwikkelde wijken in de omgeving van Parera en hun ouders kunnen vaak niet (full time) voor hen zorgen. Tuma Mi Man biedt deze kinderen een zorgzame omgeving en een kans op een betere toekomst.

www.versgeperst.com