• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Academy Hotel CuraçaoCURAÇAO – Het aantal Nederlanders dat op Curaçao stage loopt blijft toenemen. Kapen deze dan niet de stageplaatsen voor de Antilliaanse neuzen weg? Het antwoord blijkt een overtuigende ‘No’ te zijn.

“De Nederlandse studenten verkleinen het aantal stageplaatsen misschien wel ja, maar zelf heb ik er geen problemen mee gehad”, vertelt tweedejaars technische student Ibrahim Isidora van de Universiteit Nederlandse Antillen (UNA). ”Ik heb nu twee keer zelf een stage geregeld en ik ben beide keren gewoon gelijk aangenomen”, vervolgt zijn vierdejaars medestudent Rawes Doul vanaf de andere kant van de tafel.

Academy Hotel
Op Curaçao zijn er in vrijwel alle branches stagiaires nodig. Zo kunnen studenten uit de horecabranche terecht bij het Academy Hotel Curaçao (AHC) voor een stageplek. Dit hotel richt zich voornamelijk op studenten van Curacao. “Wij zijn opgericht vanwege de groei van het aantal hotelkamers op het eiland in de laatste jaren. De vraag naar arbeiders in de horecasector is hierdoor sterk toegenomen.” Op dit moment zijn er alleen lokale stagiaires in dienst. “Wanneer de 15 lokale scholen en instituten waarmee wij samenwerken niet genoeg studenten kunnen leveren, zullen wij ook moeten gaan kijken naar stagiaires vanuit het buitenland. Tot nu toe is dit nog niet het geval”, legt de nieuwe directeur Leonard de Windt uit.

1200 stagiaires
Jaarlijks komen er naast de Antilliaanse studenten ook ruim twaalfhonderd stagiaires van buitenaf op de beschikbare stageplekken op Curaçao af. Het merendeel hiervan is Nederlands. Dit grote aantal blijkt de lokale studenten niet voor de voeten te lopen. ’Er zit al een Nederlander op die plek’ hebben de studenten hier nog niet gehoord tijdens een sollicitatie. “Er worden stageplekken door de UNA aangeboden en dit zijn er altijd genoeg. Persoonlijk heb ik dus geen problemen hoor met die Nederlandse stagiaires”, zegt de tweedejaars studente Missolies Trinidad van de lerarenopleiding zonder twijfel.

www.versgeperst.com