• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De wereldwijde actie HELP-PORTRAIT doet voor het tweede achtereenvolgende jaar ook Curaçao aan. Mensen die zelf niet de middelen hebben om een zelfportret of een familieportret te maken, kunnen zichzelf en hun familie zaterdag gratis laten vastleggen op de gevoelige plaat.

Elk jaar wordt deze bijzondere actie op de tweede zaterdag van december georganiseerd. Fotografen pakken hun camera’s en trekken erop uit om minder vermogende mensen blij te maken met een zelf- of familieportret. Ze ontvangen deze mooie herinnering gratis op A4 formaat.

Portretten
Twaalf fotografen van Curaçao deden vorig jaar voor het eerst mee. Ze bezochten verschillende instanties en schoten 400 foto’s voor minder vermogenden. Dit jaar doen er zelfs 25 fotografen mee en zijn drie sponsoren gevonden die maar liefst 550 prints willen bekostigen. Deze 550 foto’s worden zaterdag geschoten in buurtcentra van Otrobanda, Seru Fortuna, Wishi/Marchena, Buena Vista en Boca Sami.

HELP-PORTRAIT
HELP-PORTRAIT is een wereldwijde beweging bestaande uit verschillende fotografen die graag wat terug willen geven aan de gemeenschap. Jeremy Cowart bedacht dit simpele concept: vind iemand die je wilt helpen, maak een foto, druk deze af en geef de foto. Bij deze wereldwijde liefdadigheidsactie doen fotografen op meer dan 1520 locaties in 56 verschillende landen iets terug voor de gemeenschap.

1 reactie op “Een mooie herinnering vastleggen”

  1. Wat een geweldig initiatief! Prachtig!