• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Onze kinderen zijn zondermeer de toekomst. Dat stelt Stichting StepAhead. De stichting vindt het dan ook belangrijk om te investeren in de opvoeding van kinderen en de kwaliteit van de voeding. In dit kader organiseert StepAhead een tweedaagse symposium over pedagogie: opvoedingstoolbox.

“Opvoeden is geen gemakkelijke taak en ouders krijgen geen ‘gebruiksaanwijzing’ bij hun kind”, zegt de organisatie. Lokale en internationale sprekers gaan in op diverse onderwerpen die met de opvoeding van kinderen hebben te maken en de rol van de ouder of opvoeder.

Sprekers
De hoofdspreker op het congres is prof. dr. René Diekstra. Diekstra is psycholoog en gaat in op het onderwerp: ‘een kind hebben is niet hetzelfde als ouder zijn’. Daarmee wil hij aangeven dat opvoeden veel inspanning vergt en dat ouders daar kennis en inzicht voor nodig hebben. Andere sprekers zijn:
* Dr. Rhoda Arrindell – zij is taalkundige en gaat met haar inleiding in op de taalontwikkeling van kinderen tussen nul en twaalf jaar en welke belangrijke rol dit speelt bij de opvoeding
* Drs. Leonard Coffi – Coffi is orthopedagoog en bespreekt de verschillende opvoedingsstijlen, wat de kenmerken zijn en wat pedagogische verwaarlozing is
* GZ-psycholoog Drs. Irving Picus – hij gaat in op de invloed en impact van (vroeg)kinderlijke ervaringen en hoe het gedrag van ouders/opvoeders, bewust of onbewust, van invloed is op de ontwikkeling en de vorming van het kind
* De rol van familie, het systeem, in de opvoeding wordt door orthopedagoog-GZ-psycholoog drs. Shanti Guanipa behandeld.
* Neuro-psycholoog Stephen Ebecilio gaat in op het ‘puberbrein’, pubers hebben voor hun ouders/opvoeders vaak onbegrijpelijk gedrag, hoe komt dat en wat is de invloed van de hersenontwikkeling in de pubertijd op het gedrag en keuzes die pubers maken.
* Kinder- en jeugdpsychiater drs. Karin Hermans vidnt een goede hechting essentieel voor een goede emotionele en sociale ontwikkeling en helpt een kind om een eigen persoonlijkheid te ontwikkelen. Zij gaat in op dit aspect hoe dit bepalend is voor het heden en de toekomst van een kind.

Opvoedingstoolbox
Het symposium start vrijdag om 18.00 uur in het Renaissance Hotel. Rond 21.30 uur wordt de eerste dag afgesloten met aansluitend een borrel. Zaterdag begint het congres om 09.00 uur bij de UNA en is om 11.30 uur afgelopen. Kosten voor deelname zijn 75 gulden. Voor deelname aan het symposium en twee workshop wordt 100 gulden gevraagd. Geïnteresseerden kunnen zich via de website van de stichting inschrijven, per e-mail via rsvp@pbs.an of te bellen naar 4652519. Meer informatie over het symposium is te vinden op de website of telefonisch op te vragen via telefoonnummers 514-5332/526-8208.

www.versgeperst.com