CURAÇAO – Sinds de goedheiligman aankwam op Curaçao heeft de oude man vrijwel geen momentje rust gehad. Versgeperst.com bezocht het grote Sinterklaasfeest in Renaissance Mall & Rif Fort en de sinterklaasviering op het Marnix College en maakte een compilatie van de Sint op Curaçao.

De Sint had zaterdag een groot feest op de planning staan. Samen met zijn pieten bezocht hij Renaissance Mall & Rif Fort waar enkele tientallen kinderen met smart op hem zaten te wachten. Naast verschillende spelletjes kregen de kinderen die zich hadden ingeschreven ook een cadeautje van de Sint. Een middag gevuld met spelletjes, gezelligheid, dans en muziek.

Marnix College
Toch had de Sint niet veel tijd om uit te rusten, want gisteren bracht hij een bezoekje aan het Marnix College.  Onder luid tromgeroffel kwam de Sint samen met zijn pieten aan bij het Marnix College. De hele school had zich verzamelt in de aula, die helaas niet overdekt was. Na een feestelijk welkom mochten de kids liedjes zingen en dansen met de pieten. Niet lang daarna begon het te druppelen en kwam er een stevige plaatselijke bui naar beneden. Dit mocht de pret niet drukken. Na kort te hebben geschuild vertrokken alle kinderen naar hun klaslokalen en gingen de Sint en zijn pieten alle klassen langs.

13 reacties op “Sinterklaas op Curaçao”

 1. @ ongerust
  B**ch, ik weet niet wat je bedoeld met verward? en het maakt niet uit of ik wel of niet genoeg onderwijs heb gehad want jullie zijn altijd slimmer!. Als ik naar Amerika ga weet ik dat ik cover en geen “cUver” moet zeggen als ik naar Spanje ga hoef ik mijn borst niet vast te pakken om een “cafe con leche” te vragen.

  ENKELTJE SCHIPHOL NAAR JE PARDIJSELIJKE KATTENBAK WAAR ALLES KLOPT!!!!

 2. @Jandro,

  je bent echt een frustro eerste klasse….
  volhouden jongen…..nooit opgeven……
  blijf haten, dat is goed voor je bloeddruk….
  en alle nederlanders zijn het zelfde toch net als alle antillianen.
  er zijn alleen goede Antillianen en alleen slechte Nederlanders…
  je hebt gelijk hoor volhouden…..

 3. @Jandro, Ja hoor Papiamentu is een wereldtaal waar je veel meer aan hebt dan Nederlands! Daarom zetten de propapiamentu politici hun kinderen op NEDERLANDSTALIGE scholen!

  En de studenten die in de regio studeren moeten terug na hun studie. Ze kunnen dus geen carriere maken en hun praktijk in ervaring brengen wat de studenten in Nederland wel kunnen doen. Tja dan moeten ze terug en maar wat doen wat een nietsnut als manager te zeggen heeft. Kunnen ze niet zo goed niet in de regio studeren en gewoon op Curacao blijven.

  Interesse in jouw cultuur nee dank je.. daar heeft niemand interesse in!

 4. @uit het land waar alles beter is: je maakt een verwarde indruk. Komt dat omdat je te weinig gedwongen onderwijs gehad hebt. . . ??

 5. het is natuurlijk ook zo dat onze studenten in tegen stelling als ze in Nederland studeren, ze niet in de landen van de regio mogen werken en binnen zijn gekomen met een studenten visum
  ergo ze moeten dus wel terug.

 6. Jandra: ‘Als nederland een klein beetje interesse toonde in onze cultuur’?

  Sorry hoor, maar in de jaren dat ik hier woon heb ik weinig cultuur kunnen ontdekken. En ik blij dat Nederland zich distantieert van het asociaal gedrag, in het verkeer, in de winkels, overal eigenlijk, dat je hier ziet. Als dat de cultuur is waar jij trots op bent mag je die voor jezelf houden.

 7. @t haantje

  Heb je niet gehoord? Curacaoenaren gaan nu in de regio studeren. Er zijn al honderden studenten naar amerika cuba puerto rico geweest en ze doen het heel erg goed. En als ze klaar zijn met studeren moeten ze gelijk terug naar curacao. Dit noem ik progres.

  Wij werden gedwongen om nederlands te spreken omdat hollanders geen papiamentu kon verstaan en ook nog onze taal lelijk vond. En wat zie je nu? hollanders staan in een rij om papiamentu te leren praten. raar he? vroeger was het lelijk en nu opeens mooi. Haha hypocrieten. Zie je hoe dom een hollander kan zijn. Inplaats van verdiepen in onze cultuur en ook onze taal leren spreken deden ze juist andersom. Door papiamentu taboe te maken op school en later zelfs in je eigen huis. Maja nu is het anders. Wij spreken onze eigen taal. Nederlands heb je niks aan. Je kan het alleen in nederland en belgie spreken. Wat heb ik daaraan? Met papiamentu kan je bijna elke taal een beetje verstaan. Frans Spaans Caveriaans portugees. Dus denk eens na.

  Naar nederland gaan studeren was ook nooit een optie geweest als je de geschiedenis van curacao en nederland kent. Het werd zodanig een wet dat als je klaar bent om te gaan studeren dat je gelijk naar nederland moest. In de regio studeren werd uitgesloten. En daarom heb je zoveel antilianen in nederland en zoveel drop outs. Ze zijn 9000 km verwijderd van familie dus ze hebben geen begeleiding in nederland. En ze kunnen doen wat ze maar willen. Echt zo”n life style van nederland. 18 uit huis en zorg dat je het alleen red. In curacao is dat anders. Dus we verschillen qua cultuur en dat kon en wou nederland nooit begrijpen.

  En daarom zitten wij nu met haat tegenover elkaar. Als nederland een klein beetje interesse toonde in onze cultuur dan zou het vandaag veel beter zijn. Maja nederland kent alleen VERDELEN EN HEERSEN. Dus ja daarom zal het altijd de schuld zijn van nederland. Net als slavernij net als apartheid net als racisme. Dat komt allemaal door nederland. Vraag een suriname Vrag een indoestaan vraag chineze die uit suriname komen en vraag zeker afrikanen. je zult dezelfde uitkomst krijgen=== NEDERLAND NEDERLAND NEDERLAND.

 8. Jij zal wel een flink trauma van school hebben opgelopen, want daar moest je alle vakken verplicht leren. Vraag aan Wiels of naast “skol por nada” de leerlingen alleen hoeven te leren wat ze leuk vinden.

 9. @Haantje

  Ik heb Spaans als kind van 6 jaar geleerd door alleen naar televisie te kijken zonder ondertiteling. Mijn kinderen Engels door naar MTV te kijken Altijd dat gel** over Nederlands alsof het een wereldtaal is lekker belangrijk ik heb het ook op mijn 18 beter leren spreken. Als iets gedwongen wordt gegeven dan krijg je een hekel aan en je doet het niet en LIKE IT OR NOT “WE HEBBEN EEN EIIGEN TAAL” de tijd van gedwongen is voorbij.

  En Sinterklaas is op 6 december (gestorven) jarig 5 december is van pakjes avond naar verjaardag veranderd jullie zijn goed in dingen verdraaien.

 10. Hm, een hoop lachende zwarte gezichten, hebben zeker niet begrepen dat je sinterklaas met zwarte pieten niet leuk meer mag vinden. . .

 11. @barhoem. Als er thuis en op school ook in het Nederlands gesproken wordt waarschijnlijk wel. Diezelfde pobersitu muchanan hebben namelijk een groot probleem als ze straks in Nederland willen gaan studeren.

 12. Ik zag voor het Statengebouw een schoen staan met het volgende verlanglijstje erin:
  – 1 prive fotograaf
  – 10 bodyguards
  – 3 geblindeerde auto’s
  – 1 MAVO3 studieboek

  Het was een kleine schoen. Van wie zou die zijn?

 13. E dama ei no por papia papiamentu,e pobersitu muchanan ta compronde loke e ta bisa?