CURAÇAO – De geschiedenis van Bonaire is nauw verbonden geweest met de geschiedenis van de slavenhandel en wel om een hele specifieke reden: zout. Journalist Boi Antoin dook deze geschiedenis in en schreef het boek: Bonaire, zout en kolonialisme.

Bijna elk schip dat naar Afrika en/of het Caribisch gebied vertrok, had enkele tonnen zout aan boord voor het drogen en/of conserveren van voedsel. Zonder zout was er geen scheepvaart mogelijk en dus ook geen transatlantische handel in mensen. Dit boek bevat een systematische beschrijving van de geschiedenis van Bonaire, zout en kolonialisme.

Auteur
Antoin is geboren op Bonaire waar hij werkt als journalist. Hij spant zich in om de Bonairiaanse cultuur te bewaren en haar geschiedenis te ontsluiten. Hij houdt zich al jaren bezig met het vastleggen van de orale geschiedenis van het eiland. Daarnaast is hij mede initiator van het Plataforma Kultural. Voor zijn verdiensten is hem een Zilveren Anjer uitgereikt. Het boek, dat 132 pagina’s telt, is te bestellen via de reguliere boekhandel en webwinkels als bol.com. De kosten zijn 12,50 euro.

1 reactie op “Geschiedenis Bonaire in kaart gebracht”

  1. bunita regalo pa bonaire sa su historia. Nos isla nan tur mester sa nan pasado pa nos por bai forma nos presente.