CURAÇAO – Stagiaires van Kennis van Curaçao hebben een aantal maanden geleden presentaties bijgewoond over de alarmerende thuissituaties van kinderen van Kolegio Santa Famia. De stagiaires hebben een zumba-evenement georganiseerd om geld binnen te halen voor de school.

Na twee maanden van voorbereidingen, verkopen van kaartjes en sponsoren binnenhalen is een bedrag van 4000 gulden binnengehaald. De studenten hebben donderdag de cheque overhandigd aan de leerlingen van Kolegio Santa Famia zodat leesboeken op AVI-niveau en schoolmaterialen gekocht kunnen worden.

Vrijwilligerswerk
De studenten studeren in Nederland en zijn voor vijf maanden terug op het eiland om stage te lopen. Als onderdeel van hun stage doen zij ook vrijwilligerswerk. “Het was een enorme uitdaging om zo een groot project te organiseren en begeleiden” zegt Stephan Simmon, stagiair bij Kennis voor Curaçao. “Het was niet alleen voor de deelnemers een prachtig evenement, ook voor de stagiaires was het een mooie ervaring om samen iets te kunnen doen voor de toekomst van deze kinderen,” vervolgt Shayna Hellemun die stage loopt bij KPMG.

www.versgeperst.com