CURAÇAO – Banco di Caribe heeft zaterdag, op de Dag van het Onderwijs, 6000 gulden gedoneerd aan Fundashon pa Stimulá Lesamentu. De stichting wordt in het zonnetje gezet, omdat de stichting zich inzet voor de jeugd op leesgebied. Lezen speelt een primaire rol in het onderwijs.

Lezen is zo belangrijk, omdat iemand die begrijpend leest zich op veel gebieden kan opleiden en de woordenschat en algemene kennis vergroot. Dit is één van de redenen waarom Banco di Caribe ervoor koos om Fundashon pa Stimulá Lesamentu het geld te schenken.

Kennis uitbreiden
Elsie Smith richtte Fundashon pa Stimulá Lesamentu in 1995 op. Bij de stichting krijgen zeventig kinderen uit de groepen vier tot en met zeven de kans om hun leesniveau te verbeteren. “Met deze donatie kunnen de kinderen hun kennis blijven uitbreiden en daarbij de nodige begeleiding ontvangen”, zegt Percey Virginia, de managing director van Banco di Caribe. “Wij zijn blij om deze stichting te kunnen ondersteunen, omdat haar inzet een grote impact heeft op de ontwikkeling van onze jeugd.”

www.versgeperst.com