• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een eiland met honderden kleuren, geuren en mensen met ieder hun eigen ‘way of life’. Regelmatig brengen wij iets of iemand onder de aandacht. Dit keer bracht Versgeperst.com een bezoek aan bejaardencentrum Habaai waar de jongeren van Kinderdorpen Brakkeput schilderden.

Kunstenaars Ruben la Cruz en Karolien Helweg hielpen de kids van Kinderoorden Brakkeput zich op een creatieve manier te uiten. La Cruz zette in 1998 het project Drop Art op, waar Helweg zich later bijvoegde. De muurschildering in bejaardencentrum Habaai maakt deel uit van dit project.

Drop Art
Helweg vertelde eerder aan Versgeperst.com hoe het Drop Art project is ontstaan. “Het idee achter Drop Art is om geen ‘drop out’  te worden, maar een ‘drop art’, vertelt Helweg. “Behalve op Curaçao, wordt het project ook in Nederland uitgevoerd. We gaan langs moeilijk opvoedbare kinderen en naar plekken zoals de jeugdgevangenis. We leren ze kunst te maken en een stukje te helpen bij het resocialiseren. We proberen de creativiteit op peil te houden en dit eruit te trekken.”

Jong en oud
Ditmaal was het de beurt aan de oudere kinderen van Kinderoorden Brakkeput. Zij mochten een witte muur in de gezamelijke ruimte van de afdeling voor zwaar demente ouderen in bejaardencentrum Habaai aanpakken. Zo konden ze niet alleen iets terugdoen voor de dementerende ouderen, maar ook kennis met hen maken. “Dementie is iets waar veel kinderen weinig over weten, omdat ze nooit met deze mensen in aanraking te komen. Een mooie combinatie”, aldus La Cruz.

www.versgeperst.com