• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Op de kerstmarkt van Landhuis Bloemhof staan dit jaar 40 kraampjes waar gesnuffeld kan worden tussen lokale handgemaakte artikelen voor een zacht prijsje. Kerst decoraties, kerstkaarten, kleine schilderijen, mozaïek en sieraden van diverse materialen worden uitgestald.

Naast alle snuisterijen kunnen bezoekers zaterdag genieten van overheerlijke patisserie, broodjes met ‘ham di pasku’, koekjes, lokale lekkernijen en snacks. Hierbij is rekening gehouden met bezoekers die diabeet zijn. Om de lekkernijen weg te spoelen verkoopt de bar verfrissende drankjes.

Goede doelen
Op de kerstmart zijn ook een aantal ‘goede doelen’ aanwezig die handgemaakte artikelen aanbieden. Leerlingen van Kolegio Dodo Palm in Seru Fortuna maken kerstversieringen onder leiding van het team van Eugenie Obbens.  Zij maken deel uit van het Mieke Hendrikse Project van Ayudo Social die zich richt op toegevoegd onderwijs en bijlessen voor deze kinderen. Marion van der Burgh en Elsbeth Kooyman verkopen handgemaakte textiel frames en ‘teduki’s’ waarvan de opbrengst naar stichting Mami Sa gaat. Deze stichting biedt jonge alleenstaande moedervormingslessen aan. De lessen zijn vooral gericht op het verkrijgen van eigenwaarde om de hechting te bevorderen tussen moeder en kind en uiteindelijk een plaats te bemachtigen op de arbeidsmarkt om vervolgens in de eigen onderhoud te voorzien.

Stichting Voedselbank Curaçao
De entree is gratis maar een vrijwillige bijdrage ten behoeve van Stichting Voedselbank Curaçao wordt zeer op prijs gesteld. Via dit project worden kosteloos levensmiddelen verstrekt aan hen die financieel niet of nauwelijks in staat zijn om in hun levensonderhoud te voorzien. In december worden kerstpakketten uitgedeeld die afwijken van de standaard voedselpakketten, en voor de gelegenheid vooral ‘lekkere’ artikelen bevatten. De kerstmarkt bij Landhuis Bloemhof begint zaterdag om 9.00 en is rond 14.00 uur afgelopen.

www.versgeperst.com