• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Alton Paas werd drie jaar geleden wakker na een auto-ongeluk en kon bijna niets meer bewegen. Hij was tot zijn hoofd verlamd en het leven van de negentienjarige Alton veranderde in één klap. Alton is nu drie jaar verder en heeft Fundashon Alton Paas opgericht om jongeren net als hij te helpen.

Paas kreeg therapie en reisde naar Amerika om daar deel te nemen aan Project Walk. Dit project biedt therapie gericht op mensen met een dwasleasie, zoals Paas. Inmiddels kan hij zijn armen en vingers bewegen en heeft weer gevoel in veel spieren. Omdat Paas vindt dat er meer informatie en mogelijkheden moeten komen voor mensen met een beperking, richtte hij op 7 september 2012 Fundashon Alton Paas op.

Levenskwaliteit
Volgens Paas zijn er minstens zestien mensen op het eiland met een dwarsleasie. Dit is waarschijnlijk maar een deel, omdat niet iedereen meedoet in de samenleving. Het is zijn doel van Fundashon Alton Paas is de levenskwaliteit van deze mensen verbeteren door informatie en aanpassing van bijvoorbeeld infrastructuur.

Project Walk
Het eerste project van Fundashon Alton Paas betreft een reis voor Paas  en twee andere jongens die een beperking hebben naar Californië voor Project Walk, een therapie die speciaal ontwikkeld is voor mensen met een dwarslaesie. Paas nam eerder zelf deel aan het project. “Ik wilde niet stilzitten de rest van mijn leven en met de steun van mijn ouders heb ik doorgezet.” De jongeman leerde weer bewegen en vooral genieten van het leven. Nu wil hij anderen ook die kans geven.

Concert
Om geld in te zamelen voor de trip, wordt er zondag een grootschalig concert georganiseerd op het Brionplein. Het feest barst zondag om 16.00 uur los met een brassband. Hierna volgen muzikanten en bands Hershel Rosario, Tumbao, Arnel i su orkesta en Clini Clowns i sorpresa. Iedereen doet belangeloos mee aan het concert, de entree is gratis.

Muziek door Bibi (cover Beautiful People – Melania)

2 reacties op “Alton Paas zet zich in voor mensen met een beperking”

  1. Goed werk, Alton!

  2. Ik vind dit geweldig wat Alton doet. Hij dient meer steun te krijgen van andere organisaties die bekend zijn met mensen met een beperking.