• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Wat begon met stiekem racen is uitgegroeid tot een ware liefde voor de sport autoracen oftewel dragracen. Ingemar Meyer was vanaf jongsaf aan met zijn broers te vinden bij races en drukte zelf ook aardig het gaspedaal in. Versgeperst.com wilde meer weten over Meyer en zijn passie voor de autosport.

Vandaag start het vierdaagse evenement de Extreme Christmas Shout Out. Vanavond vanaf 19.00 uur opent het Curaçao International Raceway de deuren voor race-fanaten en start met een autoshow en een bikini contest.

Meer dan alleen racen
Morgen worden de auto’s nog even op hun rustplaats gehouden voor een muzikaal feestfestijn. Het publiek krijgt een opwarmertje van de band Q-sign voordat een internationale zanger het podium gaat bestijgen. We hebben het over Don Omar. Hij zal ervoor zorgen dat de autoliefhebbers met de heupen gaan schudden tijdens een concert. Kaartjes voor het concert kosten 75 gulden en vip 275 gulden. Maar Omar is niet alleen naar ons eiland gekomen om zijn bekende hits zoals ‘Danza Kuduro’ en ‘Taboo’ over het terrein te laten galmen.

Ronkende motoren
Vrijdag is het dan zover en worden alle raceauto’s klaargestoomd voor de dragrace. Don Omar racet ook mee in zijn befaamde dragrace wagen Blue Zone. Niemand minder dan Ingemar Meyer is uitgedaagd door de zanger en de twee zullen tegen elkaar strijden. Maar voor Meyer is het al duidelijk dat Omar wel even zal schrikken van de racekwaliteiten hier op Curaçao.

Toegang
Zaterdag wordt het evenement afgesloten en worden de winnaars bekendgemaakt. Een algemene kaart voor één dag kost 15 gulden voor kinderen en 35 gulden voor volwassenen. Voor een pakket betaal je 25 gulden voor kinderen en 55 gulden voor volwassen. Wil je auto’s van dichtbij kunnen bekijken? Dan zijn er kaarten voor de PIT. Voor één dag betaal je 35 gulden voor kinderen en 75 gulden voor volwassenen. Een pakket kost 55 gulden voor kinderen en 115 gulden voor volwassen. Tot slot zijn er vip pakketten. Vip kaarten voor één dag kosten 200 gulden en voor twee dagen 350 gulden. De kaarten zijn te koop bij Mensing’s Caminada, Beep Beep in Rio Canario en pompstation Santa Maria.

www.versgeperst.com