• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

Een schouwburgCURAÇAO – Dat er een nieuwe schouwburg op Curaçao komt, is een ding dat zeker is. Maar de vraag is: waar? De meningen zijn daarover verdeeld. Stichting ‘Sentro Pro Arte’ pleit voor een schouwburg in het stadscentrum, maar het Bestuurscollege (BC) ziet meer in de plek waar de oude schouwburg staat, op Groot Davelaar.

“In elk ontwikkeld land ter wereld staat een nationale schouwburg in de binnenstad. Dat gebeurt om nogal voor de hand liggende redenen: het is centraler en daardoor gemakkelijk bereikbaar”, vertelt Frans Heiligers van stichting ‘Sentro Pro Arte’. De stichting heeft al voor elkaar gekregen dat er op het tweede gedeelte van het Rif in Otrabanda, ruimte gemaakt wordt voor de nieuwe schouwburg. De overheid heeft dit ook al goedgekeurd.

Oude plek
De oude schouwburg van Curaçao staat op Groot Davelaar. Deze schouwburg moest dicht vanwege de slechte staat waarin het verkeerde. Het BC is van mening dat dit de beste plek is om ook de nieuwe schouwburg neer te zetten. Dit gaat meer om emotionele en nostalgische redenen.

Discussiëren
Ondanks de beslissing van het BC blijft de stichting strijden. “Onze bevolking verdient een nieuwe nationale schouwburg. Dat zal bijdragen aan een gezonde culturele ontwikkeling van onze gemeenschap”, aldus Heiligers. De stichting blijft ervoor open staan om met het BC te discussiëren over de optie om de schouwburg in het Rif te bouwen. “Het terrein is er al, nu de schouwburg nog.”

1 reactie op “Discussie over locatie schouwburg”

  1. pffff in plaats ven een schouwburg te bouwen kan Curacao beter investeren in een nieuw ziekenhuis en wat nieuwe bejaardentehuizen.