• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Tien bands met muziek uit de zestiger jaren, betreden 9 december het podium van Kokomo Beach. 4Nations is één van de bands en werd speciaal voor Woodstock in het leven geroepen. Eén van de initiatiefnemer van 4Nations, Martien  van Haren (Hammer), legt uit wat de band van plan is 9 december.

 

“In juli kwam het idee bij ons op om te gaan spelen op Woodstock”, legt de muzikant uit. Het duurde niet lang voor initiatiefnemers Van Haren en Connie Fikse een groep steengoede en enthousiaste muzikanten om zich heen had verzameld. “We hebben nu drie zangers, twee gitaristen, een percussionist, een basgitarist, een saxofonist, een drummer, een trompettist, een toetsenist en ikzelf op de trombone.”

Funk, Zuid-Amerika en Woodstock
De show die zij gaan geven 9 december belooft een heel spektakel te worden. “Ons optreden bestaat uit vier sessies van drie nummers. Eén sessie is Zuid-Amerikaanse muziek uit die tijd, één sessie bestaat uit muziek die op Woodstock is gespeeld, we spelen nog een sessie funk uit die tijd en nog een sessie met andere nummers die uit de jaren ’60, ’70 komen.” De naam Four Nations is te danken aan de bandformatie. “Onze band bestaat uit mensen uit vier verschillende landen; Curaçao, Nederland, Brazilië en Indonesië. Vandaar de naam Four Nations.”

Singletjes
Van Haren zelf is ook niet vies van de Woodstock-muziek. “Ik was tien jaar toen Woodstock was. Ik had allemaal singletjes van The Beatles en de Rolling Stones tot grote ergernis van mijn ouders, want die hielden van klassieke muziek.” Inmiddels heeft Van Haren heel wat muzikale ervaring opgedaan en speelt vier instrumenten: steeldrum, piccolo, concertfluit en trombone.

Curaçao
De liefde voor muziek begon bij Van Haren al vroeg, maar op zijn veertiende pakte hij zijn eerste instrument op. Hij leerde trombone spelen en later ook piccolo. “Op mijn 23e begon ik de steelpan te bespelen. Toen ik in ’89 voor werk naar Curaçao werd gestuurd, ben ik dit bij een band hier gaan doen. Ik werd het pepermuntje genoemd in een zak drop.” Inmiddels woont Van Haren al zes jaar op het eiland en duikt regelmatig op met één van zijn instrumenten.

Muziek en sfeer
“Ik ben ervan overtuig dat het een geweldig feest wordt 9 december”, gaat Van Haren verder. “Het publiek op Woodstock komt voor de muziek en sfeer en dat geven wij ze. Als band maken we er zelf zeker een feest van en ik ben ervan overtuigd dat het publiek met ons meegaat.” 4Nations treedt 9 december om 18.00 uur op op het buitenpodium van Kokomo Beach.

Time table Woodstock

www.versgeperst.com