• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Ondernemingen die meer willen weten over het investeren in de ontwikkeling van een App kunnen vanaf vandaag deelnemen aan een serie workshops die tot en met donderdag duren. Elke dag wordt er één workshop gegeven waar je alles leert over Apps en ondernemen.

De drie workshops, met de naam ‘Apps4Curaçao Part 1: Workshops’, leren je alles over welke impact het gebruik van een App heeft op je onderneming en wat de voordelen zijn van het gebruik van een App. Tijdens deze workshops zoek je uit wat past bij jouw bedrijf.

App
Een App is een soort software programma, bestemt voor gebruik in bijvoorbeeld een smartphone of een tablet die in het algemeen slechts één functie heeft. Veel bedrijven hebben de afgelopen jaren hun marketing en communicatie uitgebreid met een website en ‘social media’, daar voegen veel bedrijven nu de App aan toe. Tijdens de workshops leer je onder andere wat het beste past bij jouw bedrijf: investeren in een App of een mobiele website.

Workshops
Alle workshops behandelen een vraag of thema rondom Apps. In de eerste workshop, die vandaag start, behandelt Ted Matrinez, directeur van TSparx, de vraag ‘Wanneer is een App de juiste oplossing?’. De tweede workshop, ‘Businessmodels voor Apps’, vindt woensdag plaats en wordt gegeven door internationaal expert Cyd Crouse van de organisatie Tenderfoot. Stimul-IT neemt donderdag zelf de laatste workshop ‘Stappen om tot een effectieve App te komen’  voor haar rekening.

Langer traject
De drie workshops die deze week plaats vinden maken deel uit van een langer traject. Het tweede deel van dit traject start volgend jaar. Tijdens dit tweede deel wordt er in groepen samengewerkt aan de ontwikkeling van een App. Hierbij word je begeleid door een team van internationale deskundigen onder leiding van de Waag Society, die Apps4Amsterdam hebben ontwikkeld.

Interesse?
Alle workshops vinden van 18.00 uur tot 21.00 uur plaats in de UTS Corporate Academy aan de Jan Noorduynweg. Deelname is gratis. Registratie is echter wel noodzakelijk. Heb jij interesse in het moderniseren van jouw bedrijf door middel van het ontwikkelen van een App? Geef je dan op door te mailen naar info@stimulit.com of te bellen naar 738 62 99.

3 reacties op “App workshops voor ondernemers”

 1. Fantastiche interactieve informatiebronnen, al die apps.
  Je moet echter wel bij houden of er wel de waarheid in staat. Bijvoorbeeld de app: MCS , My Cruise Selector. Kies Caribean op de wereldkaart en je krijgt een korte beschrijving van alle eilanden in dit gebied. Aruba en St. Maarten staan er zelfs vrij uitgebreid in met vermelding van de voornaamste toeristische punten. Curacao komt niet voor, dat staat onder Netherlands Antilles. Over Curacao staan wat Wikidedia-achtige geschiedenisfeiten en ook de BES eilanden worden vermeld, samen metMarie Galante, no information (daar ben ik nu net zo benieuwd naar) Ten slotte onderaan staat het kopje Willemstad met vermelding : No information availeble. Ik moest onwillekeurig denken aan Schotte en zijn claim op de groei van het cruisetoerisme. Zonder verre buitenlandse reizen , kan uitgebreide en relevante informatie over Curacao , zelfs bij de makers van deze app doorsijpelen. Als je maar aan de bel trekt. Typisch iets om op de pakken voor het Curacao Toerist Board. Veel succes !

 2. @Nardy, kunnen we ook een app krijgen van alle zaken van het OM tegen corrupte politci?

 3. Leuk! Curacao heeft inmiddels al de volgende gratis apps:

  1) een Hato app (accurate vliegtijden, elke 15 minuten update)
  2) een Movies App (movies & cinema’s, elke donderdag geupdated)
  3) een Curacao news app (nieuws van diverse bekende bronnen verzameld, elk uur update)
  4) een Curacao app (digital travel guide voor toeristen)

  The more the marrier 🙂