• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De opnames voor Tula the Revolt zijn gisteren afgerond. Producenten, cast en crew kijken tevreden terug op een succesvolle productie. De komende maanden houden de producenten Jeroen Leinders en Dolph van Stapele zich bezig met de post-productie van de film.

Meer dan honderd mensen met verschillende nationaliteiten hebben de afgelopen zes weken meegewerkt aan de film. Onder andere een productieteam uit Amerika en Engeland en stuntmannen uit Bulgarije maakten deel uit van het multiculturele team.

Multicultureel
“Het was een hele uitdaging om al deze mensen met verschillende nationaliteiten, talen en achtergronden met elkaar samen te laten werken. Je kent elkaar helemaal niet en toch moet je binnen een hele korte tijd met elkaar iets groots neerzetten. Als ik erop terug kijk vind ik echt dat we met z’n allen hier een knap staaltje werk hebben geleverd”, vertelt Lokale Productieleider Anja Steffens trots. Voor Steffens is het meest indrukwekkendst van de afgelopen periode de vriendschappen die zijn ontstaan tussen de lokale en de internationale cast: “Je ziet echt dat creativiteit bindt en grensoverschrijdend is.”

Trots
Ook Director of Photography en Producent, Dolph van Stapele, is trots: “Ik ben verrast door de succesvolle samenwerkingen en het lokale talent dat er is. Ook de kwaliteit en flexibiliteit van zowel de lokale als de internationale acteurs waren fenomenaal goed. Ik denk dat we dankzij de inzet en steun van alle acteurs, crew, figuranten, sponsoren, investeerders en vrijwilligers alle ingrediënten hebben om een sterk verhaal neer te zetten. Curaçao blijkt gewoon in staat te zijn om een film te maken, dat is nu wel bewezen.”

Vooruitzichten
De komende vier à vijf maanden zullen de producenten zich bezighouden met de post-productie van de film. Dat proces vindt naar verwachting plaats in Engeland en behelst een groot aantal fases, waaronder de editing, muziek compositie, audio correctie, special effects en kleurcorrecties.

10 reacties op “Opnames Tula, the Revolt afgerond”

 1. @ Peggy Wiels. Mooi en hopen nu dat de nederlanders hun excuses gaan aanbieden en ons geld geven voor de slavernij

  Nederland wacht op de postadressen van de slaven, maar dan moet er wel een gleuf in de grafkisten zitten om enveloppen met excuusbriefjes en geld in te doen.

 2. @t Edgar

  Dankjewel voor je uitleg. En ik begrijp je volkomen. En je kan ook aan de einde van mijn bericht lezen dat ik voordeel van de twijfel geeft. Dus ik ga eerst de film bekijken en daarna zal ik oordelen. Maar ik begrijp je wel. One Love.

 3. @Peggy… Lekker makkelijk! Blijf maar rustig bij de snack staan wachten tot dat geld komt… “None but ourselves can free our mind!”

 4. Mooi en hopen nu dat de nederlanders hun excuses gaan aanbieden en ons geld geven voor de slavernij

 5. Jandro,

  Curacao (en de YdK) hebben decennia lang de tijd gehad om een film over Tula te maken, doch hebben er niets mee gedaan.
  Zelfs aan deze film heeft Curacao niets bijgedragen, geheel gefinancierd uit eigen middelen en sponsoren.
  Je kunt je afvragen waarom Curacao er niets aan bij wil dragen ?

  De film laat overigens het beeld zien vanuit Tula en niet vanuit de ‘Hollanders’ oftewel er wordt niets goed gepraat. Wel is de film geschikt gemaakt voor speelfilm oftewel er zijn menselijke eigenschappen toegevoegd, waarvan je je kunt afvragen of die allemaal waar zijn ? Daarnaast is de film gemaakt voor een internationaal publiek oftewel de meest bloedige scenes zul je niet zien, dan zou het meteen een horror film worden en dat is ook niet de bedoeling.
  Maar voordat je gaat oordelen zou je wellicht kunnen wachten totdat de film uitkomt en zelfs dan hoop ik dat je kunt beseffen dat dit een holywood productie ter waarde van vele honderden miljoenen is geworden. Dit is wat men noemt ‘een low budget film’, maar gemaakt met de beste intenties.

 6. @jandro, ja ik hoop ook dat ze laten zien dat slavernij in afrika is uitgevonden en de afrikanen zelf naar europa gingen om er slaven te halen. en dat afrikanen zelf slaven aan het houden waren en andere stammen overvielen om deze te verkopen als slaaf. ook werden homoseksuelen en criminelen in afrika snel slaaf gemaakt.

 7. Ik vrees juist dat deze film een hele zwart/wit verdeling laat zien terwijl dat niet zo hoeft te zijn in vergelijking tot de historische werkelijkheid.

 8. @jandro: de hele waarheid (dus ook de waarheid over de zwarte slavenhouders, de zwarte slavenhandelaren en de zwarte slavendrijvers!!!) is al jaren gewoon op Internet te vinden, maar ja, dan moet je dat wel willen lezen, natuurlijk en ik kan me voorstellen, dat dat nogal pijnlijk is,net als het feit dat Tula door een mede-slaaf verrraden is, gek he, daar hoor je niemand over. . .

 9. Grappig, Cur heeft volgens deze snuiter dus maar twee belangrijke momenten in de geschiedenis gehad, de slavernij (eens, dat was de enige reden dat NL iets ‘deed’ met Cur) en. . . de vrijheidsstrijd. In de eerste plaats is die vrijheidsstrijd de kop ingedrukt en leidde niet tot de afschaffing van de slavernij en in de tweede plaats was de uiteindelijke afschaffing blijkbaar geen belangrijk (derde) moment in de geschiedenis. Denk dat de Afro’s op Cur daar anders ove denken, maar goed. Ook alle andere ‘momenten’ in de geschiedenis van Cur waren volgens deze nitwit dus niet interessant, laat staan belangrijk. Zaken als het statuut, de autonomie, om maar twee onbeduidende momentjes te noemen. . ach nee, volgens deze acteur en “Curacao-kenner-want-ik-heb-meegedaan-in-een-filmpje” Glover zijn alleen de slavernij en Tula interessante gebeurtenissen, whahahahahaha

 10. Ik ben benieuwd. Waarom? ik ben benieuwd dat stukken eruitgehaald worden die erg pijnlijk waren voor de slaven, gedeelte waar de hollanders onze voorouders als slaven gebruikten en misbruikte. Ik wil de hele waarheid kunnen zien. Want hollanders proberen altijd geschiedenis te herschrijven en hun als held over te laten komen. Alsof zei initiatief namen met de afschaffing van slavernij. Alsof zei der niks mee te maken hadden. Alsof zei de slaven hielpen om gerechtigheid te krijgen. Dat hebben wij al kunnen merken door boeken geschreven door hollanders over curacao. Geloof mij niet maar kijk naar de informatie van de boek helemaal achterin of voorin soms. Dus ik ben benieuwd omdat ik denk dat een film van tula door een curacaoenaar geproduceerd moet worden niet door een hollander. Maar twijfel van de voordeel kan ik zeker verlenen. Dus tot dan. 1 love Curacao