CURAÇAO – McDonald’s viert vandaag de jaarlijkse McHappy Day, een dag die bedoeld is om fondsen te werven in het belang van kinderen op Curaçao. Alle opbrengsten gaan naar het Ronald McDonald huis. Bekende Curaçaoënaars die dit jaar hun steentje bijdragen zijn Gino Coelho, Gilon Westmaas en Eugene Maduro.

De omzet van elke verkochte Big Mac en de handjes die voor één gulden verkrijgbaar zijn gaat vandaag naar het Ronald McDonald House voor zieke kinderen en hun ouders. Vorig jaar bracht de McHappy Day 40.000 gulden op. In 2010 werd er van deze opbrengst een Family Room geopend in het Ronald McDonald House in het Sehos, waar zieke kinderen kunnen spelen, internetten en gamen.

Bekende Curaçaoënaren
In alle McDonalds vestigingen op Curaçao wordt geprobeerd om zoveel mogelijk geld in te zamelen voor het Ronald McDonald huis. Achter de kassa stonden ditmaal niet alleen McDonalds medewerkers, maar ook bekende Curaçaoënaars.  Pianist Gino Coelho en Gilon Westmaas, bandlid van de band Rhyddm, stonden klaar om zoveel mogelijk Big Mac’s te verkopen, terwijl Eugene Maduro gewapend met pen en papier de MacDrive bemande. Daarnaast liepen er ook nog wat Missen rond.

Ambassadeur
Elk jaar heeft de McHappy Dag een ambassadeur in de vorm van een kind dat een ernstige ziekte te boven is gekomen. Zo was er vorig jaar een jongentje dat een ernstige longaandoening had. Dit jaar is er gekozen voor een negenjarig meisje dat een hersentumor heeft. Zij mocht samen met haar klasgenootjes in een locobus mee naar Kooyman, om daar zoveel mogelijk handjes te verkopen.

www.versgeperst.com