• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Zanger, songwriter, producer en musicalster Stanley Clementina ruilde 26 jaar geleden Curaçao in voor Nederland. Ondanks zijn succes wordt het verlangen om terug te keren naar zijn eiland niet minder. “Curaçao is alles voor me.”

Clementina werd geboren in Buena Vista en was eigenlijk al voorbestemd om muzikant te worden. “Mijn vader was drummer, mijn moeder zong en mijn oom zat in de Curaçaose band La Perfecta. Mijn familie had dus wel verwacht dat ik ook de muziekkant op zou gaan.” Het duurde dan ook niet lang voor Clementina zijn eerste hit produceerde. “Ik was tien jaar toen ik een gospelnummer opnam in de kerk. Dit is ook echt uitgebracht en werd zelfs een soort hit.”

Merengue, Postmen en Glennis Grace
Op zijn elfde jaar verhuisde Clementina naar Nederland. Hier maakte hij kennis met Soul en R ’n B, maar zocht ook zijn roots weer op. “Ik voegde me bij meerdere Antilliaanse bands die zich vooral richtten op Merengue en Ritmo Combina. Hierna ging ik naar het Conservatorium waar ik bands als Postmen en Replay leerde kennen. Ondertussen toerde ik ook met mijn nichtje Glennis Grace.”

Musicalster
Clementina studeerde af aan het Conservatorium en begon een veelzijdige carrière. In 2006 speelde de muzikant in musical The Wizz en in 2008 in musical Joseph. “Musicals zijn heel anders, het is een hele andere wereld. Het was een geweldige ervaring, maar voor een rasechte muzikant is het na vier jaar echt genoeg.” Een carrière als acteur ziet Clementina dan ook niet zitten. “Mijn hart ligt bij het muziekmaken en het lesgeven in muziek.”

Spaanstalig
Clementina bracht deze week zijn nieuwe single ‘Regresa a mi’ (kom terug naar mij) uit. Het nummer is deels Spaanstalig en deels Engelstalig. “Mijn stiefvader komt uit de Dominicaanse Republiek en ik heb veel Spaanstalige nummers. Ik weet niet waarom, maar ik kan mezelf beter uiten in het Spaans. Deze taal raakt me meer. Ik heb ook een aantal Papiamentstalige nummers gemaakt, maar deze zijn nog niet uitgebracht. Dit gaat zeker gebeuren, maar ik weet nog niet wanneer.”

Alter ego
‘Regresa a mi’ is uitgebracht onder Clementina’s eigen naam in plaats van zijn artiestennaam Pure, the Artist. “Pure is mijn alter ego en meer een showman terwijl Stanley een romanticus is. Dit nummer is niet geschreven voor iemand speciaal, maar ik heb me ingeleefd in de situatie. Hoe is het als je iemand kwijtraakt en diegene ontzettend graag terug wilt? Ik denk dat veel mensen zich dat gevoel kunnen voorstellen.”

Rust op Curaçao
Curaçao heeft bij Clementina nog steeds een hele grote plek in zijn hart. “Curaçao is alles voor me en het wordt steeds meer. Ik verlang naar mijn roots en als ik land op Hato, voel ik me thuis. Alles wat ik nu doe, certificaten die ik haal, contacten die ik leg, doe ik met de gedachte ooit terug te komen. Ik wil internationaal doorbreken en bekend worden. Het is nu mijn tijd, maar uiteindelijk wil ik rust vinden op Curaçao.”

Talenten stimuleren
Clementina wil ooit een school beginnen op Curaçao om jongeren te helpen hun muziektalent te ontwikkelen. “Toen ik opgroeide op Curaçao moest ik alles zelf doen. Dit was moeilijk, maar heeft me ook veel geleerd. Ik wil jongeren stimuleren en helpen met hun talenten. Dit probeer ik in Nederland ook en hierdoor zitten er aantal Curaçaose jongens nu op het Conservatorium. Ik hoop dit ooit op Curaçao te doen door een school voor deze getalenteerde jongeren op te zetten.”

5 reacties op “Stanley Clementina mist Curaçao”

 1. Mi Ruman Yui Korsou Regresa bo kas bek. Korsou stimabu i ta warda riba bo. Korsou ta e pais di dios e pais kaminda nos ta struggle pa hanja nos reyall indentidat. I abo tambe ta e puzzel pa sigui desaroya nos pais. Ku lucha i fe nos ta logra. Bo skol lobo logra sigur na korsou ku poder di dios papa. Nos yui korsou nan sa ku dios ta e uniko kaminda i si e skol ta su plan pabo lobo logre sigur. Regresa bo kas bek. Nos yui di korsou nan ta orguyoso dibo. One love curacao.

 2. @james, kun je je in het vervolg onthouden van die stupide commentaren ? Je maakt jezelf er niet alleen belachelijk mee maar iedereen daar in Nederland (waar je het schijnbaar erg goed naar je zin hebt, ik geloof dat ze dat parasiteren noemen, weet je wel net als karpatjes) denkt dat wij allemaal zo dom zijn.

 3. Jammerh\kont.@blijf zitten waar je zit,vooral in die bekrompe hoek waar je niet uit kan komen.

 4. Mossel, wat heeft deze jongeman aan die “verlasting”haatkamcampages van jou.
  Jij verwijs hem om te blijven waaar hij zit en Wilders wil ons eruit jagen (uit nederland}.
  Waarom ga jij niet terug naar nederland, dan blijfter tenminste wat ruimte voor ons in
  geliefde curacao. Kraam svp nu wat positiefs uit je mond.
  Schotte is er niet meer, Par ook niet? Krijgen wij iets rustigs te horen? Waar is Wiels?,
  waar is Leeflang? Wat zijn ze nu mee bezig? Houd ons daarover op de hoogte OK?
  Nu weer jij de YDK die terug willen? Schei uit mister. Stanley wil en is nu klaar om
  zich voor te breiden, om naar zijn land terug te gaan laat hem en probeer iets anders.
  DOEI. IK HEB JOU AL EEN HELE TIJD DOOR

 5. Blijf maar lekker zitten waar je zit jonge man,over 3 jaar kost een brood voor onze geliefde eilandbewoners minimaal 50,00 naf.met dank aan de fam Gerrit de RAAF en CO,de vooruit ziennenden boy’s $$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$.ALLES WORD ANDERS,de woorden van Gerrit 10-10-10.klinken mij nog elke dag in de oren,ik word er misselijk van,gelukkig zie ik weinig foto’s meer in de kranten van zijn privé fotograaf,of is hij soms zijn geld aan het verbrassen in het buitenland waar hij zo graag vertoefde.