CURAÇAO – Bloemen, kleuren en ‘peace signs’ verschijnen 9 december weer op het strand terwijl muziek van Jimi Hendrix en The Who door de speakers knalt. Het duurde even, maar na een jaar reist Kokomo Beach weer terug naar de sixties en is het strand podium voor Love, Peace and Music.

Jong en oud verzamelden zich vorig jaar op de eerste editie van Woodstock op Kokomo Beach. Twaalf bands zorgden er toen voor dat het publiek het klokje ronddanste op hun favoriete covers. Naast de muziek van vele coverbands, vermaakten kinderen zich bij de Kids Corner en konden hippieattributen gekocht worden bij de vlooienmarkt. ‘s Avonds ging het kampvuur aan en werd er waterpijp gerookt bij de waterpijplounge van Little Souk.

Repertoire
Ook dit jaar belooft weer een spektakel te worden. Van 12.00 tot 22.00 uur zullen tien bands het publiek voorzien van muziek uit het hippietijdperk. Volgens organisator Perry van de Mosselaar zijn de bands druk bezig een repertoire samen te stellen speciaal voor Woodstock. “We willen ons dit jaar echt richten op muziek uit de jaren ’60 en ’70. Sommige bands spelen deze muziek normaal niet, maar willen wel komen optreden. Deze zijn nu aan de slag gegaan met een speciaal repertoire voor Woodstock. Dit is erg leuk, want het is voor de muzikanten zelf ook iets anders dan ze normaal doen.”

Armand
Eén van de highlights dit jaar is de komst van Armand. De Nederlandse zanger brak in 1967 door met zijn nummer ‘Ben ik te min’ dat door een deel van Nederland, veelal de elite, werd gezien als een omstreden lied. Voor Armand bracht dit meer bekendheid en populariteit. De zanger stond en staat met zijn hippielook en vermeende marihuanagebruik bekend als dé protestzanger van de jaren ’70.

Kaartjes
Woodstock begint zondag 9 december om 12.00 uur en gaat door tot een of 22.00 uur. Kinderen, ouders, jongeren en bejaarden zijn allemaal welkom zo lang de hoofdgedachte ‘Love, Peace and Music’ wordt gewaarborgd. Kaartjes voor Woodstock kosten dit jaar 25 gulden. Wil jij gratis terug naar de jaren ’60 en ’70? Houd Versgeperst.com in de gaten, want wij mogen de komende weken twee keer twee kaartjes weggeven!

www.versgeperst.com