• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vijf cruiseschepen meren morgen aan en zullen naar schatting van Curaçao Tourist Board (CTB) ongeveer 11.500 toeristen naar ons eiland brengen. “Aangezien het op dit moment eigenlijk laagseizoen is voor ‘Cruise calls’, mogen wij hier heel blij mee zijn”, zegt Ghatim Kabbara, directeur van CTB.

De schepen die Curaçao bezoeken zijn de Aidaluna met 2040 passagiers, Horizon met 1752 passagiers, Rotterdam met 1316 passagiers, Grand Princess met 2600 passagiers en met als uitschieter Carnival Freedom, die 3783 passagiers aan boord heeft.

Activiteitenplan
Om de passagiers een totale ervaring te bezorgen is een activiteitenplan ontwikkeld. Er zal een optreden van Kah’i Orgel ‘Nos Baranka’ zijn op het Brionplein en een optreden van Grupo Walter& Co. In de Breedestraat Otrobanda en Breedestraat Punda gaat Chong& Co optreden. Aan de Handelskade en Madurostraat gaat ‘Estrellas Milagrosa’ de toeristen voorzien van muziek.

Veiligheid
Als onderdeel van het activiteitenplan is een oproep gedaan aan het politiekorps om te voet en op de fiets te patrouilleren; zij zullen ook in Punda en Otrobanda aanwezig zijn. Het personeel van SKS gaat ook diensten leveren in deze gebieden en beveiligingsgroepen van DMO zullen al vanaf ‘s ochtends vroeg op de been zijn. Daarnaast zal er speciale begeleiding zijn voor de toeristen, om vragen te beantwoorden of hulp te bieden waar dit nodig mocht zijn.

Medewerking
“Het CTB nodigt iedereen uit om Punda en Otrobanda te bezoeken en ook te genieten van de extra activiteiten die zijn georganiseerd. Het CTB bedankt nu al het politiekorps, SKS, DMO en de Marechaussee voor de uitstekende medewerking die zij zullen geven bij deze extra activiteiten. Het is ons doel om altijd een plezierige ervaring te bieden aan toeristen die ons eiland bezoeken”, aldus Kabbara.

1 reactie op “Vijf cruiseschepen op Curaçao”

  1. En weer laten we heel veel geld die we aan deze toeristen kunnen verdienen liggen.
    Als iedereen met hun kunstwerkjes bij de kade gaat staan valt er veel te verdienen.
    Met vergunning van de overheid uiteraard.