• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Met luid tromgeroffel voer de Sint om 8.15 uur vanochtend de haven in. Op een boot vol met pieten voer hij naar de Mattheywerf, waar hij overstapte op zijn koets met paard die hem naar het Brionplein reed. Honderden kinderen stonden langs de route om de goedheiligman welkom te heten.

Onder begeleiding van een grote stoet gele, rode, blauwe en zwarte pieten legde de Sint de route van de Mattheyswerf naar het Brionplein af. Daar aangekomen werd hij hartelijk onthaald door de organisatie en kon hij genieten van verschillende optredens. Hier en daar waagden de pieten soms zelf een dansje.

Intocht
De intocht van dit jaar werd door veel bezoekers beter gevonden dan de voorgaande jaren. Zo werd onder andere de organisatie genoemd als iets wat in tegenstelling tot voorgaande jaren verbeterd was. “Wij zijn al vaker geweest en in tegenstelling tot andere jaren vond ik het veel beter en leuker. Afgelopen jaar was er veel regen, dit jaar zat het weer mee. Ook de hele organisatie was veel beter geregeld”, aldus de 45-jarige Mirelli. Maar ook bezoekers die de intocht voor het eerst meemaakten vonden het erg leuk. Vakantieganger Steffen (33), die samen met zijn dochtertje en vriendin aanwezig was bij de intocht, vond het een leuke ervaring. “We vonden het erg leuk. Het is onze eerste keer op Curaçao. In vergelijking met Nederland is het wel heel anders, met name de muziek. Maar zeker een leuke ervaring om een keer te hebben meegemaakt”.

Feest
Iedereen viert het Sinterklaasfeest op een andere manier. Zo viert Grasjna (35) uit Polen pakjesavond niet op 5, maar op 6 december. “Ik vier geen 5 december. Wij vieren het, net zoals in Polen,  op de ochtend van 6 december. Dan mag hij zijn cadeaus uitpakken. Ik vind het heel goed dat hij het Sinterklaasfeest hier nu toch meekrijgt, want in Polen hebben wij geen echte intocht zoals in Nederland of Curaçao wel het geval is.” De Antilliaanse Sjanika (zeven) mag vanavond haar schoen zetten. Ook viert ze pakjesavond met haar familie en komt de Sint langs op school. “Ik vind het heel spannend dat Sinterklaas komt. Ik mag mijn schoen zetten en op de verjaardag van Sinterklaas krijgen we cadeautjes. Op school mag ik met de pieten dansen.”

www.versgeperst.com