CURAÇAO  – Vol verwachting klopten vanmorgen honderden kinderhartjes in de haven van ons eiland. Na een jaar wachten was het zo ver en voer de boot van Sinterklaas vol pieten binnen. Tot ieders verbazing waren er dit jaar behalve zwarte, ook gele en rode pieten bij.

Na aankomst staat de Sint nog een druk programma te wachten. Zo staat er een optreden van Enmeris gepland en gaan Sint en zijn pieten langs verschillende wijken.

Foto’s door Britt Ruijssenaars en Netty Singer

14 reacties op “Pieten in alle kleuren”

 1. Laat Piet gewoon “”zwart””blijven,,waarom een traditie veranderen?? Het is inderdaad een kinderfeestje en kinderen maken zich niet druk om een zwarte of gekleurde piet en zeker niet aan slaventijd……..Piet is zwart van roet en is de knecht van Sinterklaas,,klaaarrrrrrrrrrrr

 2. Rood, zwart, blauw en geel staat heel fleurig, leuk plan om de boel op te beuren,
  met al die pietekleuren!

  Leuk!

 3. @christine: een begin met wat precies???

 4. We hebben nu dus een Afro-intocht, met rappers en tambu-muziek, een Nederlandse intocht op Jan Thiel, met een witte sinterklaas en zwarte pieten, dan stel ik voor dat we een Chinese intocht organiseren, met Aziatische pieten, een Hindoe-intocht, een Joodse intocht, een Arabische intocht, een Indiaanse intocht. . . iedereen gelukkig, in zijn eigen wereldje, live and let live!

 5. Gaat het nou om rode pieten die zwart zijn geschminkt, zwarte pieten die rood zijn geschminkt, witte pieten die zwart zijn geschminkt of groene pieten die geel zijn geschminkt??? Ik ben volledig de weg kwijt, want we hebben volgens mij ook al een ‘gekleurde’ sinterklaas, die wit wordt geschminkt. . . Wel goed voor de schmink-fabrikanten, maar het heeft natuurlijk helemaal niets meer met het sinterklaas feest te maken, allemaal. Als de Afro-Curo’s zo met dat sinterklaas feest in hun maag zitten, waarom vieren ze het dan zo massaal? Vier lekker wat anders en laat het gaan. Het is een Nederlands feest. In NL wordt het oogstfeest of het suikerfeest onder de Euro-Nederlanders toch ook niet gevierd!

 6. Leuk, slavenopstand herdenking zonder racistische tendensen. Gekleurde sjons en gekleurde slaven. Het moet niet gekker worden!

 7. Wat een vreselijk kinderachtig gedoe, Sinterklaas is een KINDER feest voor kinderen. Denk je nou echt dat een kind rond die leeftijd weet wat discriminatie uberhaupt inhoudt? tradities zijn ook niks meer waard dus… En aan alle zure azijnpissers die roepen dat een zwarte piet niet meer kan, get a life!

 8. Ik vind het dit prachtig dat er gekleurde pieten zijn. Kinderen snappen dit.. Ze vinden dit leuk. Dit mag elk jaar herhaalt worden.. Goed initiatief..
  er moet ergens een begin gemaakt worden..

 9. zwart – geel – rood : de belgische vlag …. het waren belgische pieten !!!!

 10. Het gaat kinderen niet om het begrip ZWART maar om het begrip PIET. Piet geeft snoep en cadeautjes, dat ie een kleurtje heeft maakt het alleen maar spannend. In de beleving van een kind heeft zwarte piet ook niets te maken met rascisme of discriminatie. Helaas zien volwassenen dat andersom. Die focussen eerst op zwart en dan pas op piet. Vergeten dat je zelf ook klein was? Maar ik, en belangrijker mijn kind vonden het een geslaagd feest gisteren. Goed georganiseerd, beetje weinig zitplaatsen, maar erg gezellig.

 11. Uiteraard moeten we weer politiek correct zijn, dus verkrachten we gewoon een feest wat reeds meer dan 700 jaar wordt gevierd.
  En wat worden we daar beter van ?

 12. Heel goed al die gekleurde pieten. Zijn we eindelijk van de discusie af. We moeten alleen de teksten van de liedjes herschrijven.
  En we zingen en we springen en we zijn zo blij, want er zijn gele en rode pieten bij.

 13. Volgens mij is het sinterklaasfeest voor kleine kinderen, maar waarom laat je dan gekleurde pieten meelopen gewoon te belachelijk voor woorden hoe moeten de ouders dit tegen hun kinderen uitleggen. En waarom worden er geen pepernoten meer uitgedeeld wat kan dat nou kosten.

 14. Kijk mensen worden steeds bewuster van dat racistisch feest dat sinterklaas heet. Weg met zwarte pieten gewoon een gekleurd feestje van maken.

  Soberano 4 life….