• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vol met (nieuwe) toekomstdromen verlaten de middelbare scholieren de laatste dag van de studie- en beroepenmarkt. Hier begint de weg die zij gaan afleggen naar hun professionele toekomst. Versgeperst.com sprak voormalig model Deva-Dee Siliee, die de beroepenmarkt opende.

Deeva-Dee Siliee is geboren en getogen op Curaçao, maar heeft al heel wat van de wereld gezien. Toen ze nog heel jong was heeft ze een aantal jaar in Nederland doorgebracht, maar de laatste tien jaar van haar leven heeft ze in New York gewoond. Daar studeerde ze bestuurskunde en rechten aan de Columbia University.

Pay it forward
Siliee is sinds kort weer even terug op het eiland in verband met een onderzoek dat ze doet voor een maatschappelijke organisatie. Ze doet graag wat terug voor haar medemens en de beroepenmarkt bood haar de kans om haar ervaringen te delen met anderen. “Pay it forward, als jij op een gegeven moment dingen behaalt in je leven, is het belangrijk dat je ook kijkt naar wat je terug kunt doen voor je medemens.”

Keuzes
Tien jaar geleden stond Siliee voor dezelfde keuze als de honderenden middelbare scholieren die vandaag aanwezig waren bij de studie- en beroepenmarkt. “Het is tien jaar geleden en toen was ik hier op de beroepenmarkt onder andere met mijn decaan. Ik had een speech gegeven over hoe het voelde om als jonge studente voor zo’n grote keuze te staan in je leven. Wat je wilt gaan doen. Ik wilde iets in de diplomatie of rechten doen.” Volgens Siliee zijn bepaalde dingen belangrijk bij het werken aan je toekomst. “Blijf altijd jezelf, heb vertrouwen in je eigen capaciteiten en sterktes, zoek de juiste mensen om je heen en wees niet bang om te falen”.

Passie
Siliee vindt dat, ondanks dat het veel moeite kostte om haar passies en studie tegelijkertijd uit te voeren, het zeker de moeite waard is. “Ik had nooit gedacht dat ik model zou zijn, maar ik ben er wel voor gegaan toen ik de kans kreeg. Dit was een van de beste beslissingen van mijn leven. Ook al moest ik andere dingen stopzetten, zoals mijn plannen om meteen te gaan studeren. Ik heb zoveel meegemaakt, zoveel gereisd en heel veel dingen gedaan waarvan ik dacht dat ik ze nooit zou doen. Ik heb uiteindelijk mijn plannen een paar jaar later alsnog gedaan en toch nog mijn doelen bereikt. You are never too late to be the person who you want be.”

Plannen
Door de kans die ze kreeg om als model aan de slag te gaan, veranderde al haar plannen. “Ik heb  uiteindelijk besloten om in Amerika te blijven, ook al had ik in het begin gedacht dat ik naar Nederland zou gaan. Onder andere om te proberen modellenwerk en studie te combineren.” Ze vindt dat de weg die je aflegt niet uitmaakt, zolang je je doelen maar bereikt. “Ga ervoor, wees niet bang om te falen en wees niet bang om soms af te wijken van  wat je originele doel/pad was.”

1 reactie op “Voormalig model inspireert leerlingen”

  1. Inspirerend Deva!