CURAÇAO – Iedere week geeft Versgeperst.com je een update van de nieuwste film die draait in The Movies of The Cinemas op Curaçao. Deze week in The Cinemas de filmdrama The Master met in de hoofdrol Joaquin Phoenix, Philip Seymour Hoffman en Amy Adams. De regie is in handen van Paul Thomas Anderson.

Het is ergens in de jaren ’50. Lancaster Dodd keert terug naar huis, na de verschrikkingen van de Tweede Wereldoorlog te hebben overleefd. Eenmaal terug in de Verenigde Staten probeert hij erachter te komen wie hij werkelijk is. Hij richt een eigen religie op die al snel wordt overgenomen door de rest van de Verenigde Staten. De charismatische intellectuele Dodd staat bekend als ‘The Master’ en wordt bijgestaan door Freddie Stifton, een verslaafde zwerver die uitgroeit tot de belangrijkste discipel van Dodd.

Filmfestival
The Master maakt onderdeel uit van een selectie van onafhankelijke, innovatieve, experimentele, non-mainstream films die, in aanloop naar het Curaçao International Film Festival Rotterdam, worden getoond. Maandelijks wordt er een film gedraaid als opwarmertje voor de tweede editie van het festival, dat van 4 tot en met 7 april 2013 gehouden wordt in The Cinemas. Films die onder andere ook tot dit programma behoren zijn Les Intouchables, Midnight in Paris en Moonrise Kingdom.

www.versgeperst.com