• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Auteur Charlotte Doornhein vroeg zich enkele maanden geleden af hoe zij de digitale versie van het boek ‘Lettervreters, vuurtorens en piraten’ moest dopen. Na een oproep te hebben gedaan lijkt het erop dat Tamara Croes het meest ludieke idee heeft bedacht.

 
Croes zit op de basisschool Schoter Duijn in Den Helder en mag zich de winnaar van de wedstrijd noemen. Tijdens de kinderboekenweek is de schrijfster langs de school gegaan om een presentatie te houden en het nieuws over de winnaar te verkondigen.

Drie werelden
Doornhein nam de kinderen tijdens haar verhaal mee naar haar drie werelden: de Caribische, Hongaarse en Nederlandse. Vervolgens liet zij foto’s zien van Curaçao, Hongarije en Nederland en liet de kinderen raden welke foto bij welk land hoorde. Tot slot hebben de leerlingen gesmuld van overheerlijke ‘lettervreters’ gerechten waardoor het boek letterlijk tot leven is gekomen.

Gedoopt
Aan het eind van de presentatie en het gesmul van de gerechten kregen de leerlingen nog een echt lettervreters raadsel. De titel van het digitale interactieve kinderboek bestaat uit 36 tekens. De school heeft negen groepen dus werd de vraag: hoeveel is 36:9? Het antwoord is natuurlijk vier. Op tafel was de titel van het boek uitgelegd in eetbare letters waarvan elke groep vier letters mocht uitzoeken en ‘opvreten’. Hiermee is het boek Lettervreters, vuurtorens en piraten feestelijk gedoopt.

Komedó di lèter, faro i barku pirata!
Het interactieve boek is verkrijgbaar in zes talen en is te downloaden in de AppStore. De Papiamentstalige uitgave heet ‘Komedó di lèter, faro i barku pirata!’. Meer informatie over het boek is te vinden op de website van Lettervreters.

www.versgeperst.com