CURAÇAO – Water is schaars en het is belangrijk om mensen daarvan bewust te maken. Het project Festival di Awa, dat al sinds 2009 bestaat, maakt mensen hierop attent. Deze maand is het tijd voor de vierde editie van het evenement.

 
In 2009 richtte de organisatie, Junior Chamber International (JCI) Involvement of Banda Ariba (IOBA), zich nog specifiek op kinderen. Nu maakt Festival di Awa een grotere groep, waaronder ook jongeren en volwassenen, bewust van watergebruik. Daarbij wordt er nu ook aandacht besteed aan de acht millennium ontwikkelingsdoelen (‘Millennium Development Goals’) van de Verenigde Naties.

Regenseizoen
Met name in de regenperiode wil JCI IOBA de doelgroep bewust maken van waterbeheer en daarom zijn de activiteiten allemaal in november en december gepland. Deze hele maand geeft de organisatie een speciale krantenpagina uit met artikelen en puzzels voor kinderen. Van half november tot half december is er voor de jongeren op de Havo en het VWO een multimedia contest, waarbij prijzen te winnen zijn. Op 1 december is de grote schoonmaak van een riool in de wijk van Abrahamz. Tot slot vindt op 16 december de prijsuitreiking plaats, gecombineerd met verschillende wateractiviteiten.

Meer informatie
Voor meer informatie over het evenement kun je de facebookpagina van JCI IOBA bezoeken.

3 reacties op “Bewuster omgaan met watergebruik”

  1. De grootste verspiller van water is het distributie bedrijf zelf.
    Nadat voorheen het de bevolking werd verboden om waterbakken e.d. bij nieuwe woningen te bouwen, kunnen we inderdaad wel stellen dat in ons land heel erg slordig met water wordt omgegaan.
    De prijs die de consument moet betalen voor het kraanwater is van zodanige hoogte dat particuliere gebruikers niet veel zullen verspillen.
    Het geld uitgegeven voor “voorlichting”, kan beter worden besteedt aan b.v. subsidie aan particulieren om opvang en gebruik van regenwater te bevorderen.

  2. Schandalig dat mensen worden aangesproken op hun watergebruik, terwijl de leverancier haar water letterlijk zo de zee in laat lopen!!!

  3. Hoeveel procent verlies heeft Awalectra ook alweer op het eigen deel van het leidingnet? Iets van 40% of zo? Wat kost zo’n campagne om mensen minder water te laten verbruiken? Kunnen we dat geld niet beter besteden aan het terugdringen van het eigen Awalectra verlies? Met de huidige tarieven laten mensen echt niet zo maar de kraan openstaan, pfffff. . .