CURAÇAO – Ook deze maand kunnen wandelliefhebbers hun hart ophalen. Elke woensdag kan je deelnemen aan een wandeltocht door een van de mooie gebieden die Curaçao rijk is. Zo kan er morgen gewandeld worden door de Vaersenbaai-Malpais en volgende week wandel je langs Boka Sint Michiel.

De aanvangsttijden voor alle wandelingen zijn hetzelfde. Vanaf 15.45 uur heb je de mogelijkheid om te betalen en om stipt 16.00 uur vertrek je om Curaçao en haar mooie natuur te gaan ontdekken. De tocht duurt zo’n tweeënhalf uur, dus je bent rond 18.30 uur weer terug. De kosten per wandeling zijn vijftien gulden per persoon.

Vaersenbaai-Malpais
Voor deze wandeling, die morgen plaats vindt, moet je parkeren bij Kokomobeach-Vaersenbaai. Van hieruit vertrek je en loop je door Hofi Mailpais. Hier kun je genieten van de mooie natuur die Curaçao te bieden heeft. Tijdens het wandelen hebben we een mooi uitzicht over Lago Disparse. Via de binatrail loop je weer terug naar de auto’s.

Boka Sint Michiel
Over een week wordt er gewandeld naar Boka Sint Michiel. Je moet parkeren bij ‘Duikschool Wederfoort’.Vervolgens wandel je langs de salina, door het groene mansalinabos. In de wateren die je tegenkomt bevinden zich verschillende soorten krabben en natuurlijk de roze gevleugdelde vrienden, de flamingo’s.

Jan Thiel
Als laatste deze maand kun je wandelen over de mangroves van Jan Thiel. Op woensdag 28 november moet je parkeren bij de rotonde van het Chogogo hotel, om vervolgens te voet verder te gaan richting een mooi koraalrifstrand. Via het kalkterras kom je langs verschillende plekken met schitterend uitzicht. Met een beetje geluk zie je bij de salina nog watervogels. We lopen weer terug naar de auto’s via het oude patrouillepad.

 

1 reactie op “Ontdek Curaçao te voet”

  1. Wat goed idee, ontdek Curacao te voet.
    Hoop dat dit vaker mogelijk is want Bandabou en kaminda di Buriku is zeker de moeite waard om te ontdekken. Is er ook een website te vinden over de wandelingen?
    Chapeau !