• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Vele kinderhartjes zullen zaterdag harder kloppen, want dan komt de Sint aan op Curaçao. Om 08.30 uur legt de goedheiligman met zijn 60 pieten aan bij de Mattheywerf, om vervolgens door te gaan naar het Brionplein. Na afloop van het feest treed Enmeris op met het populaire nummer ‘Bai gaña baka.’

Vanaf 08.00 uur kun je genieten van het feest op het Brionplein. Blitz en de Explotion dancers geven daar een mooie show voor alle aanwezige kinderen. Slechts een half uurtje later legt de Sint aan en kun je hem toewuiven als hij aankomt bij de Mattheywerf. Na aankomst vertrekt hij samen met zijn pieten richting het Brionplein om samen met jou te komen feestvieren. Twee uur lang kun je samen met Sinterklaas en zijn pieten dansen en genieten van verschillende optredens.

Bezoekjes
De Sint heeft het zaterdag maar druk, want na het feest op het Brionplein moet hij snel verder. Als eerste bezoekt hij de KFC Sta. Maria, waar alle kinderen met Sint en zijn pieten op de foto kunnen. Daarna is het de beurt aan de kinderen uit Bandabou om Sinterklaas te verwelkomen in het Tera Kòra buurtcentrum. Dan is Santa Rosa aan de beurt. Hier zal de Sint een bezoekje brengen aan Huize St. Jozef en Huize Pelitier, waar een feestje georganiseerd wordt. Als de Sint vertrekt om naar de volgende locatie te gaan, kunnen alle kinderen van Sta. Rosa de Sint komen begroeten. Als laatste bezoekt de Sint hotel Princess Beach, waar ook de toeristen kunnen meegenieten.

9 reacties op “Zie ginds komt de stoomboot…”

 1. Waarom discrimeren mensen Sinterklaas en Zwarte Piet de hele tijd? Zij kunnen er toch ook allemaal niks aan doen dat die kinderen elk jaar weer staan te springen voor dit grote feest.

  Bespaar je energie even voor iets wat er echt toe doet!
  Hatende Zeurpieten!

 2. Sint en Piet krijgen straks op de terug weg naar Spanje een boot vol stoute “”kinderen””(mannen) mee,,,want er zijn hier op t eiland heel veel stoute kindertjes…..Neem maar lekker mee Sint!! Geen bodybags maar jute zakken!!!!!!

 3. @john
  Curacao moet je natuurlijk wel vergelijken met een middelgrote gemeente in NL en dan is 1 intocht normaal.
  Ik wist overigens niet dat er zoveel verschillende intochten waren op Curacao, vorig stonden we inderdaad als ongeveer de enige witte makamba’s bij vandiss pompstation.

 4. @Peter van Dungen:
  zeur niet zo man, in NL zijn er zeer veel intochten, ook op hetzelfde moment. Dat organisaties, bedrijven en clubs zelf hun feest houden is toch niet erg, er zit echt geen discriminatie of anders achter, laat ieder kind genieten van het KINDERfeest. Jou reactie komt zelf uit NL! Dus niet bemoeien wat op het eiland gebeurd, zeurpiet (!)

 5. @ Tuna,Macamba,wees maar gerust, voor dit jaar hebben de tegen standers van Sint en Piet een oplossing gevonden.Gisteren is er in een persbericht medegedeeld dat diegene die het meest de laatste twee jaar aan cadeautje’s heeft weg gegeven de Sint mag worden.Ra RA wie word de Sint,ik persoonlijk denk dat Gerrit de Raaf de Sint word,alleen hij is een beetje laat met een baard aan het kweken,of zal dit zijn om meer op een professor te lijken,uiteindelijk is hij toch doctorandus in de weet niet kunden.

 6. Zoals de voorafgaande jaren zullen er verschillende sinterklazen gelijk aan komen om de verschillende bevolkingsgroepen in onze samenleving te bedienen. Zo komt de officiële door de staat betaalde sinterklaas aan op de Mattheywerf. KFC is hier ook een sponser van dus logischerwijs zal hij ook langs de KFC gaan. Dan is er een tweede intocht van Sinterklaas die op Jachtclub wordt gehouden expliciet voor de Ju di Korsou blanku. De Nederlanders hebben ook hun eigen intocht op Jan Thiel of op Blauw baai afhankelijk, wie dat organiseert. Dit allemaal om te voorkomen dat hun kinderen met de inboorlingen mengen.

  Dus, wil je voorkomen dat er weer sprake is van discriminatie, schaf in eerste instantie dan al die separate intochten, voorkomend uit een gevoel van superioriteit.

 7. Leuk en gezellig weer voor de kinderen ,en dit jaar gelukkig geen gezeur over het wel of niet door gaan van dit kinderfeest,discriminatie e.d.
  Was paar weken geleden nog bang dat sinterklaas misschien wel in een bodybag van het eiland zou gaan,maar ziet er gelukkig allemaal goed uit voor de heiligman.

 8. Het halve eiland lijdt aan obesidas en de Sint komt aan in KFC…

  Dat aankomen kun je dus op 2 manieren uitleggen.

 9. Misschien brengt Sint wel een nieuwe regering, of een zak met leugens voor diverse politici. Verder hoop ik dat het gewoon een leuk kinderfeest is, zonder gejank over zwarte pieten of een witte klaas. Gewoon een kinderfeest, weet u nog?