CURAÇAO – Met de Miss Universe verkiezing om de hoek is Miss Curaçao, Monifa Jansen, druk met de voorbereidingen. Op 19 december strijdt Jansen in Las Vegas om de kroon en titel van Miss Universe 2012. Versgeperst.com sprak haar over de voorbereiding en de planning in aanloop naar de verkiezing.

“Het gaat heel goed. Ik doe mijn best en ben elke dag heel druk bezig”, vertelt Jansen. Er staan nog verschillende dingen op de planning in aanloop naar de verkiezing. Zo vertrekt Jansen donderdag naar Las Vegas voor een expo en staat er een shoptripje voor nieuwe outfits op de planning. “Ik moet naar Miami gaan om een garderobe te kopen.”

Cursus
Toch is het leven van een Miss niet zo ‘glamorous’ als het lijkt. Jansen moet zelf haar make-up en haar doen tijdens de Miss Universe verkiezing. Ze volgt daarom verschillende cursussen om goed voorbereid naar Las Vegas te vertrekken. “Ik ga naar een training voor haarstyling, zodat ik zelf mijn haar kan doen. Ook ga ik naar een make-up training en ben ik bezig met catwalk.” Naast  deze cursussen is ze ook druk bezig met in vorm komen. “Ik ga vijf keer per week naar de gym.”

Concurrentie
Ondanks de sterke concurrentie heeft Jansen nog geen last van zenuwen. “Ik ben nu hard aan het werk om in Las Vegas een betere prestatie te kunnen neerzetten, maar heb nog steeds geen zenuwen. Soms wel een beetje, maar niet echt dat ik niks meer kan doen.” Ze geeft aan de concurrentie pas te kunnen beoordelen als ze deze in het echt heeft gezien. “Als ik daar ben en het meisje persoonlijk zie dan kan ik pas zeggen of zij echt een  goede dame is.” De miss  schat haar kansen wel hoog in. “Tot nu toe denk ik dat ik nummer 1 ben.”

Aruba
Onlangs bezocht Jansen samen met haar delegatie de Miss Aruba 2012 verkiezing. De 21-jarige Larisa Leeuwe, won de verkiezing en ging met de titel Miss Aruba 2012 aan de haal. Ook heeft ze zich hiermee gekwalificeerd om Aruba te vertegenwoordigen op de Miss World 2013 verkiezing in Indonesië. Voor Jansen was deze reis een goede mogelijkheid om Curaçao te promoten en haar algemene kennis te vergroten.

2 reacties op “‘Nog even en dan moet ik alles zelf doen’”

  1. Typisch Curacaos citaat, overigens, straks moet men het hier inderdaad allemaal zelf doen, haha! Heb trouwens niet de indruk dat we het dan van dit soort vleeskeuringen moeten hebben, hoewel ze ongetwijfeld in aanmerking komt voor een minister-post. . .

  2. Ze maakt hier een aardige indruk, maar als je haar tegenkomt gedraagt ze zich als een verwend nest die alleen maar oog heeft voor haar Blackberry, haar iPhone en haar iPad. Om zichzelf op te bewonderen.