CURAÇAO – De eerste editie van Corks & Forks, een festijn voor fijnproevers, was gisterochtend al helemaal uitverkocht. Bezoekers genoten gisteravond volop van een goed glas wijn en daarbij passende hapjes uit verschillende landen. Versgeperst.com nam een kijkje bij de fijnproevers in Brakkeput Mei Mei.

De avond stond in het teken van zeven wijnstreken: Argentinië, Chili, Frankrijk, Italië, Oostenrijk, Spanje en de Verenigde Staten, met elk hun eigen sfeer, muziek, hapjes en drankjes. De landen waren verdeeld over heel Brakkeput; het landhuis, de tropische tuin, de terrassen en zelfs de midgetgolfbaan. Bij binnenkomst kregen bezoekers alvast 25 Corks & Forks bonnen. Een wine-tasting kostte één bon, voor een glas wijn en de hapjes betaalden de bezoekers 4 à 5 bonnen.

Muziek
Bezoekers konden tijdens de Corks & Forks ontdekkingreis hun smaakpapillen prikkelen met een ‘Blind Tasting’ en genieten van verschillende internationale gerechten zoals Franse esgarcots of Chileense garnalen taco’s. Er was ook gedacht aan entertainment, Gino Coelho verzorgde muzikale ondersteuning tijdens het proeven in het openluchttheater terwijl Michael Anthony met zijn saxofoon voor muzikaal entertainment op het achterterras zorgde.

Kunst
Bij goede wijn en culinaire hoogstandjes hoort naast muziek natuurlijk ook kunst. Creatievelingen konden onder leiding van Serena hun eigen Chichi popje beschilderen en Marlies Schoenmakers toonde haar keramiekkunst in het landhuis.

5 reacties op “Eerste editie Corks & Forks groot succes”

 1. Bedankt voor je bijdrage weer Henk Westenbroek, o nee Percy deze keer…..
  Uit je bericht lijkt alsof je er wel geweest bent, dat zegt dan weer genoeg over jezelf.
  Sponsor de familie van der Dijs maar met hun drankenafdeling.

 2. Percy en todo caso het was gezellig

 3. Ik vond het maar een saaie vertoning, veel te weinig entertainment, veel te druk of de kraampjes werkte niet snel genoeg, lange rijen en vooral veeel te duur…

  Hapjes koste rond de 5 munten (F12,50) en waren echt maar hele kleine snacks, van matige qualiteit.

  Ik zou er zeker niet meer heen gaan.

 4. @percy, Wiens schuld is dat? Was het verboden voor lokalen dan? Opvallend aangezien er ook een Blof concert was en daar de meeste makambas zullen zijn.
  Mischien is een wijn proeverij iets te elitair voor de gemiddelde YDK die liever galinja batata heeft en dewars whiskey.

 5. Ik vond het maar een eng Jan Sofat feestje, met slechts een handvol lokalen. Maar dat geld voor ieder event waar de quasi elitaire Gino Coelho voor de 4773e keer zijn slaapverwekkend repertoire komt uitmelken.