CURAÇAO – Wie morgen wil zwemmen bij Grote Knip, komt bedrogen uit. Het strand is morgen gesloten voor publiek in verband met tv-opnames. Dit meldt ministerie van Gezondheid, Milieu en Natuur (GMN). “Curaçao zal het middelpunt zijn van een populair Europees tv-programma”, meldt het ministerie.

“Zes miljoen tv-kijkers zullen verdeeld over twee episodes, vier uur lang kunnen genieten van Curaçao. De geschatte publiciteitswaarde die deze opnames als gevolg hebben is 200 miljoen dollar”, aldus het ministerie. In mei was ABC Networks op Curaçao voor de opnames van The Bachelerotte. Toen heeft Curaçao 20 miljoen kijkers gehad met een publicteitswaarde van 400 miljoen dollar.

opknapbeurt
Ons eiland is dit keer benaderd door televisiemakers uit Europa. Grote Knip (Playa Kenepa Grandi) is morgen van 06.00 uur tot 20.00 uur gesloten voor publiek. Na de opnames zal het strand schoongemaakt worden, de parasols worden gemaakt en geverfd, dakken van de picknickplekken worden opgeknapt en de snèk en toiletten wordt geverfd.

20 reacties op “Grote Knip morgen dicht”

 1. Als ze gisteren bij Grote Knip hadden gedraaid ipv op pontjesbrug, dan hadden ze Otrobanda ook niet hoeven af te sluiten voor auto’s.

  Er is weer lekker over nagedacht!

 2. Zo het weekend is geweest, de opnamen zijn gedaan. Ik heb geen bericht gelezen dat er een opstand is geweest op Groot Knip. Het strand wordt in een betere staat achtergelaten dan dat het was aangetroffen. Win-Win sitautie. En nu maar zorgen dat het neietweer in een deplorabele toestand eindigt Curacaoenaars.

 3. Ik ben het weleens hoor. zondag is de dag voor lokale mensen om naar het strand te gaan. En knip is een van de mooiste gratis stranden. Waar moeten de mensen anders heen? Kan iemand me aangeven waarom dit perse op zondag moet.. door de week zit er bijna geen hond op het strand alleen zondag wel. en knap het strand idd voor de opnames op zodat het mooier op tv komt!

 4. Alles draaid om geld Paulina.
  Jammer genoeg.

 5. @Peanut

  So what?! Je betaalt gewoon entree al staat Hyatt daar! Of draait het om het geld?

 6. @Paulina,

  Barbara beach?
  Je bent er al een tijdje uit zie ik. Dat is nu een of ander giga hotel.
  Heb altijd genoten van de weg naar Barbara beach, lekker tussen de bomen door over het smalle weggetje naast de tafelberg.
  Helaas, weg, foetsie…..
  Maar misschien kunnen ze het opnemen op de golfbaan van dat hotel? haha.
  Of moet ik het golfstad noemen. 🙁

 7. Ze kunnen ook naar andere stranden gaan! Waarom naar Kenepa grandi en op een zondag notabene? Ze kunnen gaan naar de stranden waar de Makamba’s meestal naartoe gaan. Laat de weinige gratis stranden gewoon open voor de bevolking.

  Is Barbara Beach of Jan Thiel niet goed genoeg voor die opnames? Sluit Jan Thiel of Kas abou voor 1 dag dan?! Dan zitten ze(de tv ploeg) precies in de juiste woongebied(en) van de Europanen die op Cur. wonen. Of willen ze de arme bevolking weer dwarsbomen?

 8. In totaal 600 miljoen dollar?????
  Misschien moet het CFT even naar deze waardeloze berekeningen kijken.
  Deze bedragen zijn absoluut irreëel en zijn uit een hele grote duim gezogen.

  Maar op Korsou kom je met dit soort praatjes en smoesjes heel ver.

 9. Yes, het gaat om de nieuwe seizoen van de televisie show Deutschland sucht den Superstar, die op 5 Januari 2013 begint.

  Hier een link van een Duitse bericht met een foto:
  http://www.promiflash.de/dsds-2013-die-ersten-bilder-von-curacao-12111034.html

 10. Deutschland sucht den Superstar, talentenjacht dus

 11. Ben helemaal eens met Henk van Leeuwen! Wat een zeikerds! Dan gaan jullie maar naar andere openbare stranden!!

  @Leoni Leidel-Schenk, weet je toevallig voor welk programma en/of welke televisiemakers??

 12. Waar komt dat bedrag van 400 miljoen vandaan ?
  Wie verzint zulke kolder en beter nog……………wie gelooft dat soort onzin ?

  Wanneer je dat soort bedragen leest vraag je je af waarom het CTDB uberhaupt nog aan marketing doet ?
  Gewoon een paar filmploegen uitnodigen, op kosten van Curacao en je hebt zo een paar miljard bij elkaar……………..als we tenminste de verhalen moeten geloven.

  Maar ja, dan staat er weer iemand op die meedeelt dat het geen echt geld is, maar hooguit de waarde van de publiciteit als je die normaal in had moeten kopen. Ook een onzin verhaal, maar zo verkoopt de televisie zich nog altijd.

  In ieder geval hoop ik dat het er mooi gaat uitzien en dat dagje Knip slaan we dan maar gewoon over…………zoals ik dat altijd oversla op zondag.

 13. Hoop dat de brief die mn meiden afgegeven hebben bij het resort waar ze verblijven aankomt :p
  2 van de juryleden zijn lid van een band waar ze al JAREN fan van zijn!
  Overigens een Duitse show = easy verbinding naar hier dus is toch geweldige reclame!

 14. Precies Henk

 15. Wat een commentaar van sommige onder ons. Stranden zat waar je op een zondag terecht kan en dan moeilijk doen omdat Groot Knip een dagje dicht gaat omwille van een stuk positieve publiciteit. Ik hoop dat de fervente Groot Knip gangers het overleven. Dat de opknapbeurt na de opnames gaan plaatsvinden is inderdaad vreemd.

 16. Wat een azijnzeikers op dit forum! Arend, Harrie en Isenia kunnen 364 dagen per jaar naar Knip maar dan zul je ze er nooit zien. Nu Knip dit jaar 1 dag gesloten is moeten zij ineens naar Knip!

  Zeur toch niet zo en wees blij met de Curacao promotie die dit tv programma gaat opleveren!

 17. Inderdaad, waarom niet op een doordeweekse dag. Heeft het een reden dat het perse op zondag moet…??

 18. waarom na afloop opknappen ? Toch mooier als men dit vooraf doet, gelijk mooie reclame ?

 19. En dat konden ze niet op een door-de-weekse dag doen.

 20. Waarom doen ze dat niet op maandag??