• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – Een beperking op Curaçao is misschien nog wel groter dan elders op de wereld. Alton Paas liep door een ongeluk een dwarslaesie op en zou nooit meer kunnen lopen, maar zijn wil om te bewegen bracht hem naar Amerika. Paas wil nu anderen helpen de juiste therapie te krijgen.

De 22-jarige Paas nam in Californië deel aan Project Walk, een therapie die speciaal ontwikkeld is voor mensen met een dwarslaesie. “Ik wilde niet stilzitten de rest van mijn leven en met de steun van mijn ouders heb ik doorgezet.” De jongeman leerde weer bewegen en vooral genieten van het leven. “Ik realiseer me nu dat er meer jongeren zijn met dezelfde ziekte die een manier zoeken om weer te leren bewegen.”

120.000 gulden
Paas stichtte Fundashon Alton Paas op om geld in te zamelen zodat ook andere jongeren de therapie kunnen krijgen die zij nodig hebben. Voorlopig is het plan om drie jongens die kant op te sturen. “Er is hier geen therapie voor de beperking die wij hebben en dat moet er wel komen. Zij gaan praten over de mogelijkheden.” Aangezien een behandeling rond de 120.000 gulden kost per persoon, moet er geld worden ingezameld. Hier komt het concert bij kijken.

Concert
Zondag 2 december is de bedoeling dat het Brionplein afgeladen staat met mensen. “En dat de kliko’s vol met guldens zitten”, vertelt Percy Pinedo die de stichting promoot. “We hopen op een massale opkomst om onze drie landgenoten die therapie nodig hebben, te helpen.” Het feest barst 2 december om 16.00 uur los met een brassband. Hierna volgen muzikanten en bands Hershel Rosario, Tumbao, Arnel i su orkesta en Clini Clowns i sorpresa. Iedereen doet belangeloos mee aan het concert, de entree is gratis.

4 reacties op “Groot fundraising concert op Brionplein”

 1. Bedankt voor jullie reactie. De stichting heeft een bankrekening nml. MCB 25.07.02.01

  Alvast bedankt voor jullie donatie. Namens Fundashon Alton Paas

 2. Initiatieven voor de nieuwe ziekenhuis
  u bent een instrument voor de samenleving y su gobienu nobo
  Heeft de stichting ook een bankrekening, meldt u even

 3. Petje af hoor, Mooi om te zien!
  Go on kerel!

 4. Kijk, dat zijn tenminste positieve initiatieven, daar mogen de dames en heren politici een voorbeeld aannemen.
  Iets voor een ander betekenen en niet alleen bezig zijn de eigen zakken te vullen.