• Facebook

 • Twitter

 • Left_Skyscraper_160x600

 • Validator w3.org

 • Large Skyscraper 01

 • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De achttienjarige Rowin Hellings uit Helmond heeft vandaag een contract afgesloten voor een ruimtereis vanaf Curaçao ter waarde van 73.333 euro. Dit meldt Ed.nl. De jongen deed vandaag ook een aanbetaling bij elektronicagigant Media Markt in Eindhoven.

Gisteren meldde Hellings zich al bij Media Markt als mogelijke koper voor deze bijzondere reis. Het geld is door zijn familie bij elkaar gelegd. “De reis is een mooi gebaar van de familie”, aldus de toekomstige astronaut. Rowin is student technische natuurkunde aan de Fontys Hogeschool in Eindhoven. Vanaf zijn kinderjaren is hij al geïnteresseerd in astrofysica en het heelal.

Astronaut
Hij gaat in 2014 103 kilometer de lucht in vanaf luchthaven Hato en mag zich daarmee astronaut noemen. De minimumgrens hiervoor is 100 kilometer. Mediamarkt stunt met deze en andere aanbiedingen in het kader van het 12,5-jarig bestaan. Het totaalbedrag is dezelfde prijs als ‘normale’ kopers betalen, maar volgens een woordvoerder zit bij deze aanbieding een pakket van 6600 euro aan apparatuur inbegrepen. Volgens het bedrijf heeft een tweede geïnteresseerde zich gemeld, een piloot.

Space Experience Curaçao
Het bedrijf dat de vluchten wil uitvoeren, Space Experience Curaçao (SXC), heeft een straatlengte achterstand op rivaal Virgin Galactic van zakenman Richard Branson. Virgin maakte in 2004 de eerste testvlucht en hoopt ergens in de komende jaren de eerste betalende klanten naar de ruimte te brengen. Het toestel van SXC waarmee de reizigers vanaf Curaçao de ruimte in worden geschoten, is nog in ontwikkeling. Als alles volgens planning loopt worden eind dit jaar de eerste testvluchten met het ruimteschip gemaakt.

8 reacties op “Familie van Rowin Hellings maakt ruimtereis mogelijk”

 1. En de pappa en mamma van Rowin mogen betalen, die jongen is pas 18 jaar? Zie: http://www.funker.nl/bizar/ruimtereis-boeken-gewoon-bij-u-in-de-buurt/

  Ik vind zoiets echt niet kunnen…

 2. Tja, het is maar waar je (financiele) prioriteiten liggen, natuurlijk. . .

 3. @Patrick inderdaad. Allemaal centjes vangen en dan straks middels leuke constructies de boel op de fles laten gaan.

  Gedupeerden: wannabee astronauten en de overige commerciele ruimtevaart organisaties (imago deuk)
  Lachende derden: initiatiefnemers die lekker naar een verweggiestan eilandje vertrekken met hun duiten

 4. De risico is de groot ik durf te weden dat er helemaal niemand de lucht in gaat ze worden gewoon op gelicht of ze kunnen nog een paar jaar extra wachten er zijn ook bekende Nederlanders die in 2014 zouden gaan vliegen ik ben benieuwd.

 5. Dit is weer zo’n typische “verkoopstunt” er is nog geen één ticket verkocht, het aanlooprisico is inmiddels opgesoupeerd en ook de geldschieters zijn verder terughoudend, dus de verkoop een zetje geven is de enige mogelijkheid om aan meer pecunia te komen. De toekomstige wannabe astronauten raad ik aan via een notarieele acte de ticktetgelden vast te laten zetten en pas tot overhandiging over te gaan als de vlucht heeft plaats gevonden. Afhankelijk van de bij de notaris gedeponeerde gelden kan Space Experience Curaçao bij de bank krediet vragen met als onderpand de notarisrekening. Kort samengevat geen geld op de notarisrekening geen bankkrediet.

 6. http://vimeo.com/44858674

 7. Ik zie het nog wel gebeuren..http://spacexc.com/en/home/

 8. Ha die Rowin,

  Je bent een echte opportunist en ik hoop dat je droom waarheid wordt. Maar de luchthaven van Curaçao is er één van een bananenrepubliek, wetgeving op het gebied van ruimtereizen is er niet, de prioriteiten worden anders gelegd, het geld is op en er komt hier echt geen mogelijkheid om een ruimtereis te maken.

  Hier geloven ze nog in sprookjes, en kennelijk in Nederland ook.