CURAÇAO – Een achttienjarige jongen uit Helmond heeft vandaag als eerste een ruimtereis gekocht bij elektronicabedrijf Media Markt. Het bedrijf stunt met deze en andere aanbiedingen in het kader van het twaalf en halfjarig bestaan. De jongen rekent morgen de ruimtetrip af bij het filiaal in Eindhoven.

Dit maakte een woordvoerder van Media Markt bekend. De ruimtereis wordt verkocht voor een bedrag van 73.000 euro. Dat is dezelfde prijs als ‘normale’ kopers betalen, maar bij deze aanbieding zit volgens de woordvoerder een pakket apparatuur van 6600 euro inbegrepen. Hoe de jongen dit kan betalen, is niet bekendgemaakt. Als alles goed gaat, maakt wordt de Helmonder in 2014 vanaf lanceerplaats Curaçao de ruimte ingeschoten.

© ANP, alle rechten voorbehouden

14 reacties op “Jongen eerste koper ruimtereis Media Markt”

 1. Zucht… geen ontwikkeling op oostpunt, geen ctex, geen offshore, geen rafinaderij, geen nieuwe cruise terminal… zullen we de hoedenmaker industrie maar weer nieuw leven in blazen? Zij die schreeuwen dat de een ongelijk heeft met een ander ongedocumenteerde veronderstelling verpakt als feit… please share your source of information so we can all be eductated… or forever hold your peace…

 2. Wat zijn we weer vriendelijk hier zeg…

 3. @Edgar, kom met bewijzen, heb je het een en ander al gemeten? Hier spreken we niet meer van decibels maar van kosteneenheid, en nu jij!

  Curacao zal hieraan niets verdienen omdat al dat geld weer in die ”raket’ moet worden geïnvesteerd. Je hebt geen flauw idee wat zo’n onderhoud kost.
  Blijf maar lekker dromen van jouw raket, en vlieg naar de maan.

  Jouw raket stijgt en landt geruisloos.

 4. Jan schreef:

  De geluidstrillingen veroorzaken doofheid bij de omwonenden en hun huizen zullen onverkoopbaar worden, om van de barsten niet te spreken.

  ?????
  Jan, een klapje van de molenwieken op Playa Canoa gehad ?
  Ik weet niet wat voor circus jij in gedachten hebt, maar er worden hier geen lanceerplatforms gebouwd.
  Het betreft gewoon een moedervliegtuig, met daaronder een apart deel wat op hoogte zal worden losgelaten, dan een aantal raketten zal ontsteken om vervolgens eventjes buiten de stratosfeer terecht te komen.
  Er zal op de grond weinig tot niets te horen zijn van deze vlucht, het zal allemaal boven zee plaatsvinden, je zult niet eens een sonic boom horen. Zolang ze de klim richting het noorden doen zal er geen enkele schokgolf over het eiland komen. En als die al zou komen dan is deze inmiddels te zwak om schade aan te richten.

  In vroeger tijden werd de geluidsbarriëre regelmatig boven Nederland doorbroken en heel af en toe hoorde je daar iets van, doch doorgaans had niemand wat in de gaten. Het was ook gewoon toegestaan boven de 42,000′, kon je gewoon toestemming voor krijgen van de verkeersleiding.

  Dus gaarne geen onzin verkopen als je niet weet waar je het uberhaupt over hebt. Dit soort PrietPraat gaat een eigen leven leiden en voor je het weet zijn er legio mensen die jouw WC-kolder voor waar aannemen.

 5. Wat een onzin hier zeg, raketten, herrie, de ruimte in schieten, schade… Allemaal onzin.
  Zoek eerst eens hoe het wel gaat, en begin dan te zeuren. Als mensen een kapitaal uit willen geven voor zoiets dan vindt ik dat prima, de economie draait en het land houdt er ook aan over. Prima zaak.

 6. Laten ze maar naar Frans Guyana gaan met dit project.
  Daar hebben ze alle ruimte plus een grote lanceerbasis. Heb begrepen dat Frankrijk miljarden hiervoor had gevraagd vandaar dat ze nu hier gestreken zijn, in de hoop een politicus die om aandacht smeekt en belangrijk gevonden wil worden, over te halen dit voor niets voor mekaar te krijgen op Curacao. De bijwerkingen zal ze worst wezen. Zaken zijn zaken.

 7. tja je moet het maar leuk vinden om zoveel geld uit te geven, het is nog niet eens klaar en aangezien het op curacao is kan het nog wel even duren. plus dat je maar super kort in gewichtloosheid zone zit

 8. Hij is zijn geld kwijt, want Walt Disney op Hato gaat niet door… Men voldoet nog steeds niet aan de eisen.

 9. Gaat Hakim dit spelletje financieren? De man wilde zelfs wetten veranderen om dit toe te staan. Maar ja, Hakim is er niet meer, voor hetzelfde zat Curacao nu vast aan een miljoenen contract en meneer Hakim ligt lekker in zijn bedje te slapen, handtekening is handtekening.
  De man had niet eens de moeite genomen om de geluidsoverlast die dit met zich meebrengt te laten meten. De man zag alleen de $$$$$, maar voor wie eigenlijk?
  De geluidstrillingen veroorzaken doofheid bij de omwonenden en hun huizen zullen onverkoopbaar worden, om van de barsten niet te spreken.
  Al met al dit gedoe brengt de Curaçaose gemeenschap geen geluk het is meer iets voor de rijke elite die hier even zijn ding komt doen om daarna weer de benen te nemen naar zijn veilige en rustige oord waar dit soort dingen niet getolereerd worden.

 10. hoe kunnen ze iets verkopen ?,dat nog niet eens bestaat.

 11. annuleringsverzekering maar afsluiten, hahahahaha

 12. Nee hoor….het ruimtevaartuig gaat als een normaal vliegtuig omhoog vanaf de startbaan Hato.

 13. € 73.000 maar dan krijg je wel apparatuur van 6600 euro er bij nou dan had ik lekker € 6600 betaald voor de apparatuur en de overige € 66.400 lekker in mijn zak gehouden dan voor 45 minuten € 73.000 te betalen.

 14. Lekker ”belangrijk”. Jongen heeft zeker rijke ouders.
  Er is genoeg ruimte voor dat project te Oostpunt…