CURAÇAO – De dag om een bezoekje te brengen aan verschillende belangrijke, monumentale panden breekt bijna aan. Zondag vindt de Monumento Habrí plaats. Deze keer is de Koralenbuurt in Otrobanda aan de beurt. Versgeperst.com sprak hierover met Dennis Klaus, voorzitter van Fundashon Pro Monumento.

De Monumento Habrí 2012 staat voornamelijk in het teken van het vijftienjarig jubileum van de vermelding van Willemstad op de Werelderfgoedlijst van UNESCO. Je kunt tussen 10.00 en 18.00 uur een kijkje komen nemen in de 26 opengestelde monumenten.

Panden
“Er zijn 26 panden op de route waarvan de meeste open zijn, een aantal zijn niet echt open omdat ze nog zijn dichtgemetseld. Maar we willen wel graag laten zien dat die bestaan”, zegt Klaus.

Koralengebied
Klaus legt uit dat bewust is gekozen om deze Habrí in het Koralengebied te houden: “De hele stedenbouwkundige structuur in dit gebied is anders dan elders in Otrobanda. Elders in Otrobanda is het heel compact, heel erg dicht op elkaar met smalle steegjes. Dat heb je in dit gebied wat minder, maar wat je hier vooral hebt zijn grote huizen, grote herenhuizen en woonhuizen met een heel groot erf. Dat is zo bijzonder van het gebied dat we dit keer openstellen.”

Activiteiten
Langs de route is live-muziek, waaronder Dennis Aalseband met zijn jeugdorkest en Tipiko Pasa Bon. Ook geven Federashon Otrobanda en studenten van de UNA een presentatie over de Oasis Game, die ze hebben georganiseerd.

1 reactie op “Op visite bij monumenten”

  1. WELKE panden, hoe kom je dat te weten? Lijkt mij toch wel gemakkelijk 🙂