• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De Curaçaose Gerda Susanna Gosepa wordt na meer dan 40 jaar vrijwilligerswerk beloond door de titel Unsung Hero Caribbean. Lokaal zette zij de titel al op haar naam, maar ook regionaal werd haar werk gewaardeerd. Het is de tweede keer dat een Curaçaose kandidaat de regionale prijs wint.

Gosepa startte haar vrijwilligerswerk in de jaren ’70, toen zij jonge vrouwen in Groot Kwartier opleidde tot toekomstige leiders. Gosepa zette haar werk daarna voort in ‘Grupo Union di Muhenan Antiano’, waar zij zich inzette voor de gelijkheid van mannen en vrouwen in de Curaçaose samenleving. Later zette zij, in samenwerking met Bea Muzo, de Fundashon Mangusa op: een foundation voor minderbedeelde moeders en kinderen in de omgeving van Banda Bou. Momenteel is Gosepa nog steeds vrijwillig directeur van deze stichting.

Eerste regionale titel
Vorig jaar sleepte de Curaçaose Cornellie Schoonhoven-Muntslag (beter bekend als Tante Nellie) de regionale titel van Unsung Hero in de wacht. Zij was één van de eerste personen op Curaçao die brailleschrift heeft geleerd en les hierin gaf. Ook hielp zij bij het oprichten van de stichting voor blindenzorg en zet zich al 40 jaar in voor mensen met een visuele handicap.

3 reacties op “Curaçaose heldin wordt ‘Unsung hero Caribbean’”

  1. Macha pabien.
    Un ehempel pa nos tur.

  2. Pabien !!

  3. Masha pabien! Een voorbeeld voor ons allen!