• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De sporthal van de International School was dit weekend podium voor de tweede Caribbean Tattoo Convention. Lokale en internationale tatoeëerders leverden een sterk staaltje kunst terwijl bezoekers werden vermaakt met verschillende shows op het podium.

Niet alleen tatoeëerders konden zich uitleven tijdens de Tattoo Covention. Body Modification & piercer Amsminavit Rojas was ook van de partij en net bezig een jongedame gifgroen te verven. “Ik bodypaint niet om mijn geld te verdienen”, legt de artiest uit. “Het is mijn hobby.” Rojas komt uit Venezuela en beleeft veel plezier aan zijn ‘werk’. Het vreemdste wat hij ooit heeft geschilderd was een dood persoon. “Daar moest ik wel even over nadenken, maar het was wel interessant om te doen. De expressie van kunst op het lichaam, vind ik het mooiste.”

Vertrouwen hebben
De 28-jarige Tino ligt bovenop een tafel terwijl tatoeëerder Ruben Hail hem met zijn pen bewerkt. “Er wordt een portret gemaakt van een vrouw”, legt Tino uit. “Het wordt een beetje creepy en is getekend door Ruben zelf.” Hail en Tino zijn collega’s en beiden niet onbekend met de tatoewereld. “Ik zit al meer dan zes jaar in deze wereld dus ik heb veel kunnen bezichtigen”, gaat Tino verder. “Ik weet wat goed is en wat niet en kies zelf uit welke artiest mij mag tatoeëren. Niet iedereen mag zomaar mijn lichaam beschilderen. Je moet vertrouwen hebben in iemand en hopen dat hij goed werk levert. Ruben is gelukkig gek op zijn werk dus beter kan het niet.”

Herinneringen op je lichaam
Het is voor Tino niet de eerste keer dat hij zich laat tatoeëren: zijn lichaam staat vol met de meeste prachtige beschilderingen. “Al mijn tatoe’s hebben een betekenis en vertellen mijn verhaal. Ik houd niet van fotoalbums, maar een herinneringen op mijn lichaam is altijd leuk. Het zou zomaar kunnen dat je me vraagt naar één van mijn tatoeages en ik een heel verhaal te vertellen heb. Tino zonder tatoeages bestaat niet, het hoort echt bij mij.”

Liefde overwint alles
Tatoeëerder Ruben Hail heeft zijn eigen merk opgezet: Love Grenade. De petten van Love Grenade verkoopt hij. “Het begon met een project waarbij ik 31 mensen heb getatoeëerd met de tatoeage van de Love Grenade. Het plaatje betekent dat liefde alles overwint en veel mensen vonden het mooi. Er zijn foto’s gemaakt van alle 31 mensen die de tatoe hebben gezet en hiervan is een fotoalbum gemaakt. Zo is langzaam het merk ontstaan.” Hail had tot drie maanden geleden een eigen tattoo shop in Nederland, woont nu op Curaçao.

Conventie groter maken
Initiatiefnemer van de Tattoo Convention Byron Jacobus is de hele dag druk in de weer om te zorgen dat alles naar behoren verloopt. “Ik ben zeven maanden bezig geweest met voorbereiden”, legt hij uit. “Het was best zwaar in combinatie met werk, maar het gaat goed nu. We hebben een iets grotere locatie dan vorig jaar en ik wil de conventie nog groter maken. Ik hoop dat het blijvend is: het is veel werk, maar ik wil toch proberen om het ieder jaar te gaan doen.”

1 reactie op “Tattoo Convention pakt uit”

  1. Special: de halloween zombie tattoo!