CURAÇAO – Een levensgroot kunstwerk van Curaçaoënaar Ruben la Cruz en Karolien Helweg stond prominent op het Oranjeplein in de Schilderswijk Den Haag. Het werk moet de koets voorstellen van prinses Wilhelmina toen zij een bezoek bracht aan de Johan Ligthart School.

“Het is goed om dit verleden af en toe eens op te rakelen”, laten de kunstenaars weten. “Wij willen dat doen op een ludieke manier, met een kunstwerk dat gewoon op de stoep staat en dat je zomaar toevallig kunt tegenkomen.” Het werk is inmiddels van het plein af, maar nog wel te bezichtigen in de Bibliotheek in de Schilderswijk.

Materiaal
Het beeld van Wilhelmina in de koets met vierspan, bij aankomst op het Oranjeplein, is letterlijk en figuurlijk recyclet. Van gevonden hout is een artistieke interpretatie van een levensgrote koets plus een vierspan paarden nagebouwd. La Cruz en Helweg werken vaker met gerecycled materiaal. Vorig jaar deed het tweetal ook op Curaçao een project.

2 reacties op “Kunstwerk Ruben la Cruz siert Den Haag”

  1. Er zit meer in kunstwerk,geef ook jonge generatie ruimte om talenten te ontdekken en leerzame projecten realiseren,doorgaan met jullie visie!

  2. GEFELICITEERD EN DANK VOOR JE INZET OP KORSOU! x