CURAÇAO – Na het grote succes van de Caribbean Tattoo convention vorig jaar kon een tweede editie niet uitblijven. Een nieuwe editie vraagt om nieuw talent. Zo is ook Jonathan la Martina, artiestennaam ‘Tand’, dit jaar ingevlogen. Hoog tijd voor Versgeperst.com om deze local, die in Nederland woont, eens even stevig aan de tand te voelen.

Tatoeëren bestaat voor Tand niet alleen uit het zetten van de tattoo zelf. “Tatoeëren is niet zoals McDonalds: dat je binnenkomt en zegt doe maar een McChicken menu voor mij, milkshake erbij en je bent klaar. Advies geven is ook een groot deel van het vak.” Daarnaast wil Tand graag werk neerzetten waar hij trots op kan zijn. “Je loopt met iets op je lichaam dat is ook van mij is. Je represent mij gewoon totdat je doodgaat.” Tand heeft  zelf geen tattoo’s. “Ik vind dat je geen tattoo hoeft te hebben om een tatoeëerder te zijn.”

Curaçao
De uit Curaçao afkomstige Tand tatoeërt al sinds zijn dertiende.  Op zijn vijftiende verhuisde de tattoo artiest naar Nederland. “Ik ben zes maanden gestopt met tattoëren en toen hebben een paar vrienden me gemotiveerd om toch door te gaan.” Zijn werk is niet onopgemerkt gebleven: dit jaar alleen al won hij acht awards voor zijn werk. Tand heeft gemengde gevoelens bij de conventie in zijn thuisland. “Het is dope, maar tegelijkertijd heel raar, want toen ik nog op Curaçao woonde had ik problemen en deed ik rare dingen. Op dat moment had ik nooit gedacht dat ik op een tattoo conventie op Curaçao zou gaan presteren.”  Toch voelt hij zich hier thuis. “Al mijn familie, vrienden, jeugdvrienden en oma’s wonen hier. Ik voel me gelijk thuis als ik hier ben.”

Adrenaline
“Het ding is dat als je zo’n grote internationale conventie doet, dat je ook veel pro’s hebt die komen. Dus het is niet  van een paar mensen zijn goed en andere mensen zijn matig en andere zijn slecht. Het is gewoon zo dat veel mensen goed zijn. Je hebt bepaalde pressure dat je moet presteren. Het is gewoon een soort survival of the fittest. Je moet gefocused blijven, dat geeft een bepaalde adrenalinekick. ” Tand ziet dit weekend verder wel hoe het loopt. “Een beetje structuur heb je wel nodig, maar je moet met name gewoon relaxen.”

Conventie
De Tattoo Convention vindt dit jaar plaats bij de International School of Curaçao. Zowel zaterdag als zondag is de conventie geopend van 12.00 tot 22.00 uur. Tickets kosten 25 gulden per persoon per dag en kinderen onder de elf jaar kunnen gratis naar binnen.

www.versgeperst.com