• Facebook

  • Twitter

  • Left_Skyscraper_160x600

  • Validator w3.org

  • Large Skyscraper 01

  • Large Skyscraper 02

CURAÇAO – De nieuwe editie van de FatumLoop staat weer voor de deur. Dit weekend staat tijdens de 29ste editie duurzaamheid in het middelpunt. Daarbij speelt een balans vinden tussen drie elementen een belangrijke rol: een balans tussen economie, menselijke ofwel sociale aspect en het milieu.

Tijdens de inschrijfdagen bij het Fatum gebouw heeft Bedrijvenplatform Milieu (BPM) een stand om mensen uit te legen wat duurzaamheid betekent. Het BPM is een organisatie van bedrijven die zich inzetten voor een duurzame ontwikkeling van het eiland Curaçao. Het hele jaar door organiseert BPM seminars, workshops, community projects en bedrijfsbezoeken waarin informatie en best practices worden uitgewisseld. Kijk voor meer informatie over de loop en inschrijvingen op de website van Fatum.

Afval
Eén van de leden van BPM is het milieu en recycling bedrijf Green Force. Deze is ingeschakeld door Fatum om alle blikjes en plastic drink flessen op te vangen bij de finish line van de FatumLoop. Green Force zal twee verschillende recycling bakken opzetten aan het einde van de loop voor de opvang van alle aluminium blikjes en plastic flessen die men heeft gebruikt tijdens de FatumLoop. Kijk voor meer informatie over recycling op de website van Green Force.

1 reactie op “FatumLoop in het teken van duurzaamheid”

  1. Duurzaamheid staat voor: hergebruik van alles wat hergebruikt kan worden, dus tegen verspilling. Dat betekent duurzaamheid.
    Door duurzaamheid toe te passen op alles wat we doen verspillen we minder en belasten we het milieu ook minder doordat er minder grondstoffen uit het milieu gehaald moeten worden met alle gevolgen van dien zoals verontreiniging van de milieuelementen als lucht, bodem en water.
    Daarom is hergebruik van alles zeer belangrijk. Dat, noemt men duurzaamheid.